Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

President Puigdemont i vicepresident Junqueras, poseu-vos d’acord

No existeix excusa possible: pacteu i acordeu un procés irreversible cap a la República Catalana i tirem-lo endavant sense aturador.

Joan Puig
Joan Puig 20/08/2020

Que no veieu la guerra civil independentista que tenim activada? Sou els líders que ens heu portat molt lluny i ara no podem aturar-nos. La primera responsabilitat que teniu, heu de tenir clar que és la vostra responsabilitat, és que us poseu d’acord. Tots dos vau dir en entrevistes a TV3 que ara parlàveu més que mai, però resulta que no ho sembla, no es veu cap resultat per enlloc.

Els vostres militants i membres de les respectives direccions no paren de tirar-se els plats pel cap i, si baixem a les xarxes socials i vista tota la porqueria que s’hi llegeix, la pregunta que es fa la bona gent independentista és: com poden governar junts? Com podran formar govern junts, a la legislatura vinent, si continua aquesta absurda guerra civil independentista de manera més salvatge que mai?

President i Vicepresident: teniu la responsabilitat d’arribar a un acord com sigui i de la manera que sigui, sense excuses, un acord que permeti acabar la feina i aconseguir la República Catalana. Ho dèieu tots dos que calia guanyar-la com més aviat millor. Si no arribeu a un acord entre vosaltres dos, i entre les vostres formacions polítiques, no podrem guanyar, el desencant anirà a més i, com deia Carod-Rovira en un recent article, “acabaré fent-me agnòstic de la política catalana independentista”.

Prou de retrets entre Junts i ERC: és hora de mirar endavant i de recuperar l’esperit de l’1-O. Això està en funció d’assumir la vostra responsabilitat. Si no atureu la guerra civil independentista, semblarà que no voleu arribar a la independència, que no us atreviu a encapçalar l’inevitable procés inevitable cap a la República Catalana. Cada cop som més els que tenim la sensació que aquesta guerra civil independentista és l’excusa perfecta per seguir fent processime, quedar-nos dins la fallida estructura autonòmica de l’estat, i no voler guanyar, ni ara ni mai.

Ja veieu que a Espanya, governi qui governi, mai no s’asseuran a negociar res que canviï el model actual. Ho sabeu perfectament, President i Vicepresident: o pacteu aquest camí irrefutable cap a la independència o passareu a la història com aquells líders polítics catalans que van ser incapaços de posar-se d’acord per guanyar, i van preferir perdre.

President Puigdemont i vicepresident Junqueras, no existeix excusa possible: pacteu i acordeu un procés irreversible cap a la República Catalana i tirem-lo endavant sense aturador. Convertiu el Consell de la República en un Govern de la República Catalana a l’exili, que prepari la feina que no és possible fer a l’interior, mentre que el Govern de la Generalitat vagi fent una bona gestió de la crisi, per tots plegats i junts preparem el camí de la independència dins la legislatura vinent.

 

 

 

Relacionats