Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

No són Okupes

|

- Publicitat -

L’any 2019 cada hora una família perdia el sostre perquè no podia pagar el lloguer o la hipoteca, tres quartes parts dels desnonats eren llogaters que no havien pogut afrontar la mensualitat de l’habitatge. Què passarà ara amb la crisi econòmica que ja tenim a sobre a causa de la pandèmia?

Publicitat

El mes d’abril el Sindicat de Llogaters de Catalunya va iniciar la campanya de vaga de lloguers ‘Si no cobrem, no paguem’, com a única alternativa per evitar un desastre econòmic com al 2008, Quan no són figues són raïms, però les crisis sempre les paguem els mateixos. Conec força gent i tinc familiars que encara no han cobrat ni un cèntim dels ERTO.

A finals de març el Govern espanyol més progressista de la història anunciava que aturava tots els desnonaments durant l’estat d’alarma i una vegada aixecat, allargaria el termini sis mesos més. De la mateixa manera que els contractes de lloguer que finalitzaven durant els tres mesos posteriors a l’estat d’alarma es prorrogaven sis mesos per evitar un augment del lloguer. Mesures preses, segons el vicepresident Pablo Iglesias, ‘Perquè ningú no pot ser expulsat de casa seva’; per ajudar a les famílies vulnerables sense alternativa d’habitatge, indiferentment si el propietari era petit o gran tenidor

Blackstone és un gran tenidor, un fons voltor que en plena pandèmia ha aconseguit un fons de 9.800 milions d’euros per invertir en immobles. Que gestiona actius per un valor de més de 150.000 milions d’euros. Des de l’anterior crisi del 2008 ha comprat immobles per un valor de 20.000 milions d’euros i s’ha convertit, així, en el tenidor més gran d’habitatges de lloguer i que té repartits en societats com Testa, Aliseda, Anticipa i Fidere.

Segons que sembla Pablo Iglesias, vicepresident del Govern més progressista de la història, ens va mentir. El Poder colla i força! Dos dies després d’aixecar l’estat d’alarma ja teníem el desnonament de la Marlene o avui dilluns el de la Maura, la seva filla i els seus tres néts, que viuen en un pis propietat de Blackstone.

El proppassat 5 de juny, el coportaveu del Sindicat de Llogaters de Catalunya, Jaime Palomera, demanava en una Comissió al Congrés dels Diputats unes polítiques socials per aturar la sagnia dels desnonaments. Que no reobrissin l’aixeta per a desnonar a famílies vulnerables. Que s’enfrontessin al Poder econòmic. Denunciava les polítiques nefastes que es fan sobre l’habitatge, que viure de lloguer és sinònim de precarietat. Denunciava els milers i milers de famílies que han de triar entre pagar el lloguer o mig omplir el cabàs. Denunciava l’especulació que fan els fons voltor amb l’habitatge i els privilegis fiscals dels que gaudeixen…

La lluita que duu a terme el Sindicat de Llogaters de Catalunya es constant, és tremenda. No tan sols volen acabar amb els desnonaments, lluiten per a recuperar els habitatges desviats a l’especulació turística. Estabilitzen els contractes de lloguer. Volen acabar amb les fons voltor i promoure el lloguer públic, acabar amb els abusos dels administradors o API’s…

De fet, avui estaran al carrer Ingeniero Moncunill, 50 de l’Hospitalet de Llobregat, plantant cara a la BRIMO per evitar el desnonament de la Maura, la seva filla i els seus tres néts, que no són okupes, tan sols persones vulnerables.

Si l’home fracassa en conciliar la justícia i la llibertat, fracassa del tot (Albert Camus)

Salut i República!

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió