Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Ni amnistia ni indults: independència i unitat

El clam del poble és molt clar, ara cal que els líders independentistes ho vulguin entendre, el clam ha estat contundent, independència i unitat.

Joan Puig
Joan Puig 11/09/2019
Acte final de la manifestació de la Diada a Plaça d'Espanya organitzat per l'ANC amb una estelada gegant desplegada, l'11 de setembre del 2019 (horitzontal).

És el clam del més d’un milió de persones que s’ha tornat a manifestar per la Diada d’enguany. La societat sap molt millor que els actuals líders independentistes que només traurem els nostres presos polítics i aconseguirem el retorn dels nostres exiliats amb la independència i la implementació de la República Catalana que ens vam guanyar democràticament l’1-O.

Esperar que els polítics espanyols s’asseguin a negociar és una veritable pèrdua de temps i en definitiva és acabar fent el joc als repressors. Els líders polítics espanyols només negociaran el dia que la política internacional els hi obligui i, perquè això passi, cal que posem el cas polític català al centre de la política internacional i per fer-ho cal que siguem més agosarats i intel·ligents que mai.

Esperar que els polítics espanyols aprovin una amnistia o un indult és perdre el temps, ni amnistia, ni indults vindran per part d’Espanya. Només la independència i la República catalana els traurà de la presó i de l’exili i per fer-ho ens cal unitat. de fet, aquest ha estat el clam de la gent que ha participat massivament un cop més a la manifestació de la Diada, un clam d’independència i unitat per aconseguir-ho.

El clam del poble és molt clar, ara cal que els líders independentistes ho vulguin entendre, el clam ha estat contundent, independència i unitat.