Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

L’Agencia de la Natura provoca un silenci clamorós dels dirigents de JuntsxCat i ERC

Però un veritable Tsunami Rural ha estat despertat pel maltractament rebut: són molts al territori que han decidit aixecar-se en defensa del país rural.

Joan Puig
Joan Puig 08/06/2020

Però un veritable Tsunami Rural ha estat despertat pel maltractament rebut: són molts al territori que han decidit aixecar-se en defensa del país rural.

Malgrat estar enmig de dues pandèmies, del canvi climàtic i de la Covid-19, i mentre tothom se n’omple la boca de dir que es prenen mesures i es defensa el territori i el món rural, sorgeix una llei, quasi feta des de l’anonimat, que està en camí de deixar amb el cul a l’aire a bona part de la classe política, justament la que obté millor resultats en el món rural del nostre país.

Ara, en el moment que es necessiten aquests líders polítics independentistes, veiem com callen davant del clam del territori que exigeix fer la feina ben feta: no es pot aprovar una llei com la de l’Agència de la Natura d’esquena al territori i sense que ningú hi digui res, ni del departament d’Agricultura ni des de la classe política dirigent. El govern està deixant sols a la gent que fa dia rere dia un esforç brutal per cuidar del territori i per mantenir-lo viu i actiu.  És la mateixa gent que sempre està al costat del país i que no ha fallat mai durant tot el procés independentista. No té nom que ara els líders polítics els abandonin i menystinguin per complaure un conservacionisme d’arrel urbanita  de pa sucat amb oli que s’ha mostrat ineficaç en la gestió dels espais naturals durant anys.

S’ha despertat un veritable Tsunami Rural amb la indignació d’alcaldes, consells comarcals, pagesos, productors, entitats de desenvolupament i propietaris forestals. Tots els implicats que viuen i veuen les dificultats que hi ha per seguir endavant al territori s’estan revoltant davant d’uns urbanites, disfressats d’ecologistes, que han tramat una llei que va camí de convertir-se en un nou entrebanc per omplir de burocràcia el món rural, el darrer que es necessita. Prou ja de paraules de polítics que no es creuen el territori, que s’omplen de promeses quan venen les desgràcies, però que callen davant del clam de la gent, davant d’un veritable Tsunami Rural.

O s’atura la llei i s’obre un veritable debat, que els diputats de la comissió no van fer, o la llei naixerà molt tocada i sense credibilitat. Tot aquest procés ha creat una forta emprenyada en el territori i ha provocat una forta crisi interna en els partits avui encara majoritaris en el món rural, JuntsxCat i ERC, que malgrat intentar apagar aquest Tsunami estan fracassant perquè el silenci ha provocat encara més indignació.

Aquest mateix dimarts, una forta representació del que ells mateixos s’anomenen “país rural” es plantarà davant el Parlament de Catalunya per lliurar al President del Parlament i als Grups Parlamentaris un manifest on expressen el seu malestar, força a aquest @TsunamiRural #TsunamiRural.