Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

La pitjor repressió no és la policial, és la del Grup Godó

El principal grup de comunicació de Catalunya, sobretot pels milions d’euros rebuts per les administracions catalanes, en un exercici de cinisme i demagògia digne de la ploma de Màrius Carol, ha agraït la benèvola sentència de la justícia espanyola.

Joan Puig
Joan Puig 15/10/2019

El principal grup de comunicació de Catalunya, sobretot pels milions d’euros rebuts per les administracions catalanes, en un exercici de cinisme i demagògia digne de la ploma de Màrius Carol, ha agraït la benèvola sentència de la justícia espanyola.

Pels milers de ciutadans que han patit i patiran una actuació policial coordinada de la policia nacional i els Mossos costarà estar d’acord amb aquest titular, però pels que busquen explicar qui controla el relat sabran que hi ha una gran part de veritat.

Quan un llegeix l’editorial de La Vanguardia titulada “Más Allá de la sentencia” té la sensació que el Tribunal Suprem amb Marchena al capdavant ha perdonat als acusats, com si no haguessin ja patit els dos anys de presó preventiva.

Per La Vanguardia el més destacable és que alguns dels presos polítics podran gaudir de “beneficis penitenciaris” si es porten bé i que, per tant, millor que no protestem massa, no sigui que ens apliquin un nou 155 o la llei de la seguretat nacional.

“El president Torra volvió a equivocarse ayer al tildar la sentencia de venganza, ni con el lema “ho tornarem a fer” que abona la sentencia del Supremo”.

S’oblida el Grup Godó que la declaració d’ahir del president va ser una declaració de tot el Govern, i no pas d’un “provocador” com fa temps que va dient la capçalera del grup.

“La circunstancia es penosa para los condenados y abona la empatía, pero las penas podrán mitigarse”.

És de misèria humana afirmar que la dura sentència es pot mitigar. El pitjor de tot és que ells segueixen cobrant de les administracions catalanes per escriure el fals relat de convertir l’independentisme en una colla de terroristes radicals.

“Los radicales no pueden tomar el país como rehén de sus acciones”

I no tenen vergonya ni els cal dissimular. Fa unes setmanes el mateix diari de la caverna titulava “Els demòcrates de Hong Kong ocupen l’Aeroport”. Això és una prova evident de la manipulació d’un grup de comunicació al servei d’un Estat espanyol més repressor que mai.

“Catalunya no debe ahondar en su crisis: no hay causa de parte que justifique un suicidio colectivo”

A Hong Kong les protestes eren benvingudes pel Grup Godó, però a Catalunya les protestes són un suïcidi col·lectiu.

Els cops de porra fan mal i poden generar ferides irreversibles, igual que la intoxicació interessada de La Vanguardia al servei dels poders fàctics espanyols, que poden generar danys irreversibles en el camí per assolir la llibertat.

Relacionats