Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

La pàtria dels catalans i la negociació impossible amb el PsoE

Sr. Sánchez: Els catalans no som espanyols! Visca Catalunya Lliure!.

Cartes dels lectors 21/10/2021
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, somrient en la roda de premsa posterior a la trobada amb Pere Aragonès

El president del govern espanyol, en el marc de l’espectacle teatral d’exaltació i autocomplaença, mal anomenat Congreso  Federal, ha declarat recentment que la pàtria dels catalans és Espanya.

Què s’ha cregut? Catalunya ara per ara, en virtut del que ells anomenen “derecho de conquista”, porta ocupada i explotada il-legítimament més de 300 anys, però malgrat això la gran majoria de catalans mai hem deixat de considerar la nostra nació com l’única pàtria que tenim i a la que ens devem.

Senyor Sánchez: sabem perfectament que vostè i el seu partit (que té molt d’espanyol i gens de socialista i d’obrer) són indignes i no tenen cap credibilitat, per les següents raons:

 

Han oblidat la seva essència i tradició republicanes, apuntalant una monarquia antidemocràtica  i corrupta. Han ignorat el seu declarat compromís amb la democràcia, per exemple, donant suport a la dictadura de Primo de Rivera de 1923, protagonitzant el cop d’estat del 2017 contra Catalunya i participant en el terrorisme d’estat i en la guerra bruta contra les minories nacionals.  Finalment, també han incomplert sistemàticament els  pactes subscrits i les ponències aprovades, com el reconeixement del dret a l’autodeterminació de Catalunya (Congrés de Suresnes) o la modificació dels delictes de rebel-lió i sedició, entre molts altres.

 

Per tot això, hem d’insistir en demanar als partits catalans que s’autoanomenen independentistes que parteixin de la base que amb aquest PsoE i amb aquest president triler del govern espanyol,  més sense les garanties i condicions imprescindibles (mediació internacional, fi prèvia d’hostilitats, etc), mai es podrà negociar l’exercici de l”autodeterminació (el dret en sí mateix és innegociable).

La nostra anhelada independència de l’Estat espanyol opressor només la podrem aconseguir determinant-nos per nosaltres mateixos, que en això consisteix l’inalienable dret que detentem i que de paraula encara reivindiquen els partits amb representació parlamentària que es qualifiquen d’independentistes.

Deixeu d’enganyar a la ciutadania amb una negociació que sabeu perfectament que és impossible, supereu la llarga etapa  de vergonyós claudicant autonomisme que ens està fent recular enormement respecte el nostre objectiu i treballeu coordinadament per crear les condicions que permetin fer efectiva la independència i complir d’aquesta manera el mandat que heu rebut de la ciutadania catalana.

Sr. Sánchez: Els catalans no som espanyols! Visca Catalunya Lliure!.

Un Mosso d’Esquadra, membre fundador del Col·lectiu Guilleries