Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

Espanya serà rescatada molt aviat i els PPCC li pagaran la festa

Cal un acord independentista abans de convocar eleccions a Catalunya o seguirem dins de l’autonomia espanyola durant molts anys i pagant bona part del cost de la crisi espanyola.

Joan Puig
Joan Puig 18/08/2020

La caiguda en desgràcia de Cayetana Álvarez de Toledo és solament un símptoma de que Europa ha pres el control d’Espanya, poques hores desprès de fer-se publica la decisió, el periodista Ernesto Ekaizer, sempre ben informat, deia que el PSOE i PP anunciarien  un gran acord per renovar el CGPJ, a 4 membres del Tribunal Constitucional, el defensor del poble espanyol i modificacions en el tribunal de comptes.

 

El que ja no volia reconèixer era que aquests canvi eren l’inici d’un rescat no reconegut d’Espanya per part d’Europa cara a rebre les ajudes europees de la Covid-19. La situació econòmica espanyola preocupa i mot a la UE, Espanya no és Grècia, i el cost d’aquest rescat és molt més complicat. Espanya i els dos grans partits espanyols han de prendre mesures dràstiques que no és poden prendre amb Podemos dins del govern espanyol. Un motiu més per veure com el partit de Pablo Iglesias acabarà sent expulsat o acabarà marxant d’un govern on s’està cremant a marxes forçades.

 

Un detall mostra com la caixa de la hisenda espanyola està buida, és la denuncia de transportistes autònoms de tot l’estat que han vist com tenien aplaçats impostos i si tenien la declaració de la renda a tornar els hi ha compensat, o altres sectors en que els hi ha passat el mateix.

 

Només un gran acord entre el PSOE i PP i disfressat amb Cs pot assumir un augment de l’IVA, IRPF, augment de l’edat de jubilació, manteniment de la reforma laboral i altres mesures imposades per Europa si Espanya vol rebre els fons europeus. Davant aquest panorama de rescat que patirà l’estat espanyol només li queda a l’independentisme un full de ruta pactat. O l’independentisme aprofita la situació de rescat d’Espanya per augmentar el problema a Europa, o l’independentisme segueix dins de la normalitat autonòmica, sense diners i gestionar la pitjor crisi social i econòmica per la Covid-19.

 

Ni taula de negociació, ni gestió del fons europeus, ni amnistia ni res de sortida democràtica a la situació per part d’Espanya, un país que serà rescatat sí o sí per Europa, el que ens abocarà en els propers mesos desprès de les dures mesures presses a unes noves eleccions a Espanya i on segurament la dreta tornarà al poder, com ja va passar a Grècia. La suposada esquerra grega va prendre les mesures del rescat i desprès la dreta grega va assumir el poder.

 

I que pensa fer l’independentisme polític català, que pensen fer JuntsxCat, ERC, CUP, Òmnium i l’ANC i altres entitats del país davant aquest rescat europeu? Ens seguim barallant entre nosaltres o decidim asseure’ns d’una vegada i no aixecar-se de la taula fins a tenir un acord guanyador? Cal un acord independentista abans de convocar eleccions a Catalunya o seguirem dins de l’autonomia espanyola durant molts anys i pagant bona part del cost de la crisi espanyola.

 

 

 

 

 

 

Relacionats