Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

Ens volen “idiotes” per evitar una Catalunya independent

|

- Publicitat -

La capçalera del Grup Godó sempre marca el relat de l’unionisme, el dels lobbys de poder, el relat dels qui, governi qui governi a Espanya, solament pretenen destruir el nostre país, sigui atacant-ne la llengua, retallant-nos les llibertats fonamentals o condonant la manca d’inversions, en una actitud quasi d’homofòbia, ja que tot és pel fet de ser catalans.

Publicitat

Avui, els líders independentistes, i molt especialment el govern, tenen l’obligació de llegir el director de La Vanguardia, en Jordi Juan, que, en l’homilia dominical, indissimuladament titulada “Cara d’idiota”, no s’amaga de res i demostra que no li preocupa realment la manca d’inversions. El capteniment del Grup Godó és que “l’actitud del gobierno torni a revitalitzar la majoria independentista a Catalunya.”

Per això diu que ens calmem tots, que “la cara d’idiota es pot portar fins i tot amb dignitat”. És a dir, el principal grup de comunicació del país suplica que les patronals, els sindicats, els col·legis professionals, les universitats i entitats culturals facin un pas endavant per tal de demanar una solució al maltractament rebut, però que en cap cas no esvalotin el galliner.

L’argumentari de l’article és fer el que sigui per evitar que l’independentisme torni a despertar-se i tornem als anys previs a l’1-O, quan la gent va superar els partits polítics i es va produir la victòria democràtica de les urnes, i no una sinó dues vegades. Tant el 9N com 1-O, la majoria independentista va guanyar democràticament, però els lideratges polítics van sucumbir a les falses promeses de negociació.

Ara, després de quasi cinc anys perduts i un cop que, veient desmobilitzat l’independentisme, el poder espanyol cofoiament clama que “ja no hi ha conflicte polític”, La Vanguardia s’hi apunta dient-nos que “millor idiotes que no esbojarrats independentistes”.

Pregunto als líders polítics de l’independentisme: voleu fer cas a La Vanguardia i continuar posant cara d’idiota o penseu fer-hi alguna cosa? Vist com el govern més progressista de la història decideix no negociar, penseu, d’una vegada per totes, tancar-vos en un espai tranquil i no sortir-ne fins a haver pactat un full de ruta trencador que ens porti a la independència? O esteu d’acord amb el rotatiu monàrquic i ja esteu còmodes a Espanya posant la cara d’idiota que reclama?

És un joc malèvol el de La Vanguardia: per un cantó té la barra de dir que “amb aquesta Espanya no hi ha res a fer”, però, per l’altre, demana que no fem res més que posar “cara d’idiota”. És totalment a l’inrevés i no tenim gaire més temps per perdre posant “cara d’idiota” sinó el que cal és passar a l’acció. Aquest octubre ja farà cinc anys de la victòria de l’1-O i han estat cinc anys perduts en el dia de la marmota. La Vanguardia té les penques de recordar-nos-ho, que ja són cinc anys amb la cara d’idiota, i pretén que continuem igual. Prou ja d’una vegada d’aquesta comèdia. La majoria democràtica independentista ho exigeix.

 

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut