Edició 2048

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de març del 2024
Edició 2048

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de març del 2024

El Liceu, escenari del final de la taula de negociació

|

- Publicitat -

Pedro Sánchez vol ser el líder espanyol que liquidi els líders independentistes i l’independentisme i per això és aquesta estratègia d’humiliació envers els presos polítics que està intentant. Sense manies ho barreja tot: indults “parcials i reversibles” amb treure’s les mascaretes a l’exterior, les fotos reals amb la desmobilització de l’independentisme i, com que no en tenia prou, aquest dilluns al Gran Teatre del Liceu, ha convocat a correcuita una conferència sobre el “retrobament” d’Espanya amb Catalunya

Pedro Sánchez no vol atorgar els indults sinó humiliar a tot un poble i dilluns en tindrem la prova: en un acte propagandístic d’autocomplaença, convertirà els indults en el topall màxim de la generositat dels líders espanyols respecte a Catalunya. A partir d’aquí el que vol és una Catalunya submisa i que s’oblidi durant molts anys de la reivindicació independentista. Vol el retorn a la “normalitat”, vol que l’independentisme torni al peix al cove, a la negociació del nou model de finançament. Vol que Catalunya reivindiqui tot el que vulgui, sempre, però dins del paper secundari i subaltern que li atorga l’estat. Vol que l’independentisme accepti la “normalitat espanyola” tal com avui afirmen els grans mitjans de comunicació catalans en les seves editorials.

Publicitat

Dilluns, Sánchez confirmarà els indults com el gran gest que Espanya pot fer i, a canvi, exigeix bon comportament dels partits independentistes. La taula de negociació quedarà rebentada per aquests indults, que no són cap perdó sinó el màxim dels màxims que l’estat ofereix als independentistes.

A l’editorial de la setmana passada ja ho dèiem: o els indults es converteixen en la tornada a la revolta permanent o l’independentisme tardarà anys a recuperar-se d’aquest “cop de gràcia”. Estic convençut que la gent ho tindrà més en compte que mai i que veurà aquests indults com el darrer intent d’humiliació del govern espanyol.

Et pot interessar  ERC veu la postura del PP amb els indults com una "cortina de fum" per tapar la negociació amb Junts per investir Feijóo

La paraula la tenen ara els líders independentistes, polítics i de la societat civil: o reaccionen i lideren la revolta amb un nou embat amb l’estat, o l’independentisme els passarà per sobre, més aviat que tard. Des del punt de vista independentista, els indults són un darrer intent d’acabar amb l’independentisme, però tenim clar que no podran. L’independentisme avui, més que mai, no és dels líders sinó de la bona gent, i la bona gent sap molt clar el que vol.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut