Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024

El Govern presoner dels grans mitjans de comunicació

|

- Publicitat -

En el llibre “Tornem a vèncer”, Oriol Junqueras i Marta Rovira exposen algunes de les mancances amb què ens vam trobar l’octubre de 2017 i el poder mediàtic dels Grups Godó i Zeta, aquest segon ara en mans de Premsa Ibérica, hi mereix una especial referència. Els autors del llibre tenien tota la raó i el drama és que, passats cinc anys, escara estem pitjor i són més els mitjans de comunicació catalans s’han afegit a la idea que la independència és una quimera i una mostra molt clara l’estem veient aquestes amb l’atac que ha rebut l’ANC des dels grans mitjans de comunicació on, a la majoria de tertúlies, hi domina un cofoisme unionista ben allunyat de la fotografia real de la societat catalana. És clar i evident que l’independentisme cada cop té menys representació als mitjans en el que és una decisió corporativa de les elits dels grans grups de comunicació.

Publicitat

Veiem aquests dies com els grans mitjans de comunicació i el grup de tertulians “aristocràtics” carreguen sense arguments contra tots els que reclamen una estratègia unitària guanyadora per avançar cap a la independència. L’agosarada proposta de l’ANC de marcar el segon semestre del 2023, coincidint amb la presidència del Regne d’Espanya a la UE, té el mèrit que sacseja les consciències i a la vegada força controvèrsies i debats que els partits independentistes volen evitar. Les estructures dels partits, del bracet amb les corporacions mediàtiques, volen evitar que la ciutadania independentista torni els torni a superar, com va passar l’octubre de 2017.

I és en aquesta mateixa línia com tots aquests mateixos mitjans de comunicació no cessen d’assegurar com n’està de proper el trencament del govern català i es passen el dia especulant amb les divergències dels dos partits en coalició per tal de trencar el bloc independentista i obrir les portes a altres acords perquè entrin en joc els partits del 155. L’objectiu d’aquesta estratègia és clara: acabar amb l’independentisme de combat i convertir l’assumpció de la independència en una simple utopia.

Et pot interessar  Una diputada israeliana demana a Netanyahu que reconegui la independència de Catalunya i el País Basc

Com diuen Junqueras i Rovira en el seu llibre, cal passar de les influències malignes dels grans grups de poders mediàtics que pressionen el govern per evitar avançar cap a la independència. Cal trencar aquesta esbiaixada dependència ideològica i escoltar, i fer més cas, a la majoria de la ciutadania que continua exigint la independència.

 

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut