Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Criticar la corrupta monarquia és molt fàcil…

Però nosaltres seguim amb jocs florals carregant contra la monarquia corrupta i no pas contra els responsables de mantenir-la i d’amagar-s’hi a sota

Joan Puig
Joan Puig 25/12/2020

Però fer-ho amb els veritables responsables de l’aplicació del 155, dels que mantenen en presó els presos polítics catalans, dels que cada dia reprimeixen els ciutadans dels pobles oprimits de la península Ibèrica, dels que cada dia practiquen l’espoli fiscal, dels que mai compleixen els acords, això ja és una altra cosa i sembla un impossible.

Cap dels grans comunicadors del país, dels grans mitjans de comunicació, dels partits polítics del país, de les grans entitats de la vida civil, amb molt poques excepcions, han criticat o han carregat contra els veritables responsables de l’actual situació i de la repressió que patim. Això si, contra la monarquia tothom s’hi atreveix mentre que contra els veritables responsables, els governs espanyols que han anat passant i de tots els colors (UCD, PP, PSOE i Podemos) tots callats, com si fossin les germanetes de caritat, es veu que cada dia ens tracten de meravella.

Mentre els nostres líders polítics, opinadors i grans entitats perdin el temps en netejar-se les consciències carregant només contra la monarquia i no fent-ho contra el poder polític espanyol, l’alliberament nacional com a poble haurà d’esperar. La monarquia espanyola no parla, no diu res, ni tan sols el famós missatge del rei del 3 d’octubre va ser obre del rei, ell és només un titella del govern espanyol. Sempre hi parla el “Gobierno” de torn, que és qui li escriu els discursos i els aprova. Així ha estat sempre així al llarg de tot el règim del 78.

Criticar el rei corrupte dels espanyols i no el govern espanyol és quasi de covards i insòlit per a un poble els ciutadans del qual han manifestat democràticament que volen ser lliures en forma de República Catalana independent. A Espanya, ni el rei ni la monarquia no cauran si no fem caure el règim espanyol del 78, avui format per un govern del PSOE i de Podemos, que ens reprimeix i que manté en l’exili i la presó els nostres polítics elegits democràticament. Però nosaltres seguim amb jocs florals carregant contra la monarquia corrupta i no pas contra els responsables de mantenir-la i d’amagar-s’hi a sota.

Relacionats