Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

A què esperem per proclamar la República Catalana?

No fem com diu el Diari Ara, un referèndum sobre monarquia o república espanyola i deixem la independència per més endavant, primer salvem Catalunya, proclamem la República Catalana i aleshores segur que Espanya serà republicana

Joan Puig 04/08/2020

No entenc que els partits independentistes i les entitats civils perdin el temps en recrear-se en la corrupta monarquia espanyola i no ataquin els veritables culpables d’aquesta corrupció del règim del 78. La monarquia espanyola és corrupta perquè els diferents governs espanyols del PP i del PSOE ho han permès. I ara també amb el vistiplau de Podemos.

 

Carregar contra la monarquia espanyola és molt fàcil, però sembla que carregar contra els governs espanyols és molt més difícil. Els governs que han permès la corrupció del rei, culminada ara amb la seva fugida, són els mateixos governs que reprimeixen els presos polítics i exiliats independentistes i que segueixen mal utilitzant la injustícia espanyola per abatre independentistes.

 

L’1-O i el 3-O l’estat espanyol va estar contra les cordes: la revolta democràtica catalana era guanyadora i no sabien com aturar-la. Les amenaces i les pressions dels lobbys mediàtics i de poder ho van aturar, un greu error com alguns líders independentistes han reconegut, però avui tenim davant nostre una segona oportunitat; la fugida del rei dels espanyols, amb el permís del govern corrupte del PSOE i Podemos, és un escàndol d’abast mundial, digne de les pitjors dictadures que permeten que els seus dictadors s’escapoleixin.

 

Caldria una reunió d’urgència de les forces independentistes i de les entitats civils que doni una resposta contundent a l’escàndol que, segurament, tornaria a obrir la possibilitat d’una Declaració d’Independència. Davant d’una ignomínia com aquesta del govern espanyol, tornar a renunciar a la independència serà un altre greu error. L’imperi decadent espanyol ens torna a obrir la porta a una nova i definida revolta democràtica dels independentistes per fer possible la voluntat democràtica expressada l’1-O.

 

Convertir l’escàndol en una simple protesta contra la monarquia corrupta, serà un nou error. Per salvar Espanya i els seus ciutadans, el millor que podem fer és recuperar l’esperit de l’1-O i proclamar la independència de la República Catalana. La història ho demostra que les oportunitats com aquestes són guanyadores i ara cal fer-ho unitàriament i de la millor manera per assegurar-nos guanyar.

 

No fem com diu el Diari Ara, un referèndum sobre monarquia o república espanyola i deixem la independència per més endavant, primer salvem Catalunya, proclamem la República Catalana i aleshores segur que Espanya serà republicana.