Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

2023: L’hora de la veritat per fer possible la independència

|

- Publicitat -

Més de cinc anys després de la victòria democràtica dels independentistes, l’octubre de 2017, amb un referèndum guanyat malgrat la repressió, una declaració d’independència aprovada malgrat que no implementada i un govern legítim abatut pel 155, en una decisió aprovada pel PP i el PSOE del bracet, arriba ara sense dubte l’hora de la veritat per a tot l’independentisme.

Alerta amb la lletania d’esdeveniments del 2023: coneixerem les sentències europees sobre els nostres presos polítics i exiliats; la taula de diàleg quedarà definitivament avortada pel PSOE, preocupat per les eleccions espanyoles; els incompliments del govern espanyol vers Catalunya tornaran a ser més evidents que mai: hi haurà eleccions municipals on podrem veure que el drama de fa quatre anys de pactes amb el PSC per part de l’independentisme, començant a la Diputació de Barcelona, han fet molt de mal. Cal evitar que en el 2023 el drama vagi a més si l’independentisme s’encaparra en la guerra civil per veure qui aconsegueix més engrunes de poder local pactant amb uns dels responsables de la repressió i del 155, que enarbora el discurs de l’oblit i del “passar pàgina” de tot allò que va ocórrer i que va portar els líders independentistes a la presó i a l’exili.

Publicitat

Si res no ho arregla, el PSC pot augmentar el seu poder per culpa de la disbauxa independentista i, per acabar-ho de manera contundent, caldria que els partits independentistes es comprometessin a no pactar amb els partits del 155. En cas contrari, caurem encara més avall i amb més decadència i el punt de tocar fons pot arribar si, en cas d’avançar-se les eleccions estatals, podríem perfectament trobar-nos amb el PP governant de nou, sigui amb l’extrema dreta de Vox o amb el PSOE, fet que per a nosaltres no canviaria res. Aleshores, ens preguntem, quin és el pla dels partits independentistes? Quins estrategs ja hi estan rumiant i quines explicacions ens donarien? Seguirem en guerra civil i amb la taula de negociació amb aquells que tampoc no volen negociar?

Estaria bé que les coses canviessin molt abans i que no calgués que governi el PP per tal que els partits independentistes s’espavilin. Ens repetim, però no ens en cansarem de dir-ho: només recuperant la mobilització, la unitat d’acció i, sobretot, fent valdre la victòria democràtica de l’octubre de 2017 avançarem per implementar la independència proclamada i donar valor al govern independentista abatut pel 155 gràcies al pacte entre PSOE i PP.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut