Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

VIRAL | Laura Borràs encén la polèmica a Twitter repiulant un cartell que titlla ERC i la CUP de “poca-vergonyes”

|

- Publicitat -

La presidenta suspesa del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs, ha encès una nova polèmica a Twitter en compartir la imatge d’un cartell que titlla ERC i la CUP de “poca-vergonyes”. Això arriba just després que aquests dos grups hagin demanat la dimissió de Borràs com a presidenta de la cambra, i desvinculat el seu procés judicial de la repressió contra l’independentisme, arran de la sentència condemnatòria que li ha imposat el TSJC per prevaricació administrativa i falsedat documental.

Publicitat

“Presidenta Laura Borràs. La pitjor repressió és la mentida hipòcrita amb informes de la Guàrdia Civil. Esquerra i CUP = poca-vergonyes”. Això és el que diu el cartell que han fet arribar a Laura Borràs, i que  la presidenta de Junts ha compartit a Twitter. En la seva piulada, ha matisat que “un amic poeta” li ha fet arribar la imatge del cartell, afegint-hi “‘Berga, ara mateix. Encara hi ha algú que hi toca”, un comentari que Borràs ha agraït escrivint “Gràcies, ‘algú que hi toques'”.

Aquesta setmana, el TSJC ha condemnat Laura Borràs a 4 anys i mig de presó, així com a 13 anys d’inhabilitació, en trobar-la culpable dels delictes dels quals l’acusaven, prevaricació administrativa i falsedat documental. La sentència, tanmateix, anava acompanyada d’una petició d’indult del mateix tribunal per tal que sigui el govern espanyol qui, finalment, decideixi si Borràs ha d’ingressar o no a la presó. La sentència, que a més obre un nou debat al Parlament, que haurà de decidir com gestiona la seva presidència un cop el text sigui ferm. Amb la sentència ja publicada, els anticapitalistes de la CUP van demanar la dimissió de Borràs com a presidenta; ERC, d’altra banda, no demanarà que Borràs plegui fins que no hi hagi una sentència ferma, però el president de la Generalitat, Pere Aragonès, sí que va instar el Parlament a renovar la presidència i a Borràs a “prendre la decisió més adequada”, tot desvinculant el seu cas de la repressió.

Et pot interessar  ERC pressiona el govern espanyol perquè desclassifiqui els documents sobre el cas Pegasus
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió