Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC es desmarca de la CUP i no demanarà que Borràs plegui sense sentència ferma

|

- Publicitat -

ERC no demanarà que Laura Borràs deixi l’acta de diputada al Parlament de Catalunya fins que no hi hagi una sentència ferma, tal com indica el reglament de la cambra. Tanmateix, sí que veu necessari aprofitar la situació per bastir un nou acord entre les forces independentistes per triar un president sobiranista en cas que la Junta Electoral Central intervingui i faci plegar Borràs abans que arribi aquesta sentència ferma.

La portaveu del grup republicà, Marta Vilalta, ha assegurat que el seu partit entén que de la condemna del TSJC se’n desprèn que hi ha hagut “corrupció” en l’actitud de la presidenta suspesa, però que la pena és “desproporcionada” i que no hauria d’entrar a presó.

Publicitat

A diferència d’ERC, la CUP sí que s’ha sumat a altres formacions i ha demanat la dimissió de Borràs. “Ha estat condemnada per uns fets que res tenen a veure amb l’independentisme, amb l’1-O, o amb cap mobilització independentista” ha expressat el diputat Xavier Pellicer.

Si la líder de Junts fos d’ERC “ja hauria plegat”

Vilalta no ha dit en cap moment de la roda de premsa de manera explícita que un cop coneguda la sentència del TSJC Borràs hauria de deixar l’acta, però si ha reiterat, com és habitual en els republicans, que si la persona en la situació de la líder de Junts fos d’ERC “ja hauria plegat”. “La corrupció l’hem d’esborrar sempre de totes les institucions”, ha indicat Vilalta.

En aquest sentit, la portaveu republicana ha fet una crida a la “responsabilitat” de la resta de formacions de l’arc parlamentari català per “prestigiar les institucions” i “defensar el Parlament” i el seu reglament, i per “posar els interessos col·lectius davant dels particulars”.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs

Vilalta demana no barrejar el cas de Borràs amb la repressió

També ha volgut deslligar el cas de Borràs d’altres causes contra independentistes “que sí que s’emmarquen dins la causa general contra l’independentisme” com, ha numerat, les de Meritxell Serret, Anna Gabriel o Clara Ponsatí. “No té res a veure una cosa amb l’altra, i fer veure que sí és banalitzar la repressió”, ha indicat Vilalta.

Sobre qui hauria d’ostentar la presidència en cas que finalment Borràs hagi de deixar l’acta de diputada, Vilalta ha reiterat que és un bon moment perquè les forces independentistes arribin a un nou acord, i perquè sigui una persona representativa del 52% sobiranista qui la substitueixi. La republicana ha evitat manifestar si hauria de ser de Junts, però sí que ha deixat clar que no hauria de ser del PSC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut