Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Villarejo reitera que l’Operació Catalunya va ser un muntatge per frenar l’independentisme

L’excomissari va denunciar l’objectiu de l’operatiu i ha afirmat que el CNI el monitorava

Agències 10/01/2022

Manuel Villarejo ha assegurat aquest dilluns davant d’un tribunal que l’anomenada Operació Catalunya, presumptament orquestrada pel Ministeri de l’Interior que dirigia Jorge Fernández Díaz, va ser un muntatge amb manipulació de correus electrònics i gravacions d’àudio per frenar l’independentisme. D’aquesta manera, Villarejo ha reiterat que va ser un servidor de l’Estat, víctima d’un complot a la seva contra.

És a dir, que un cop alguns aspectes han sortit a la llum, com podria ser la denúncia de la Banca Privada d’Andorra (BPA), per presumptes extorsions del Ministerio d’Interior, es podria haver buscat un responsable a qui carregar els neulers.

De fet, Villarejo va treballar conjuntament amb Marcelio Martín Blas, qui Higini Cierco, un dels dos germans propietaris de l‘entitat bancària (BPA) va identificar-lo com una de les persones que els hauria amenaçat i fet xantatge per obtenir informació dels comptes bancaris de líders independentistes catalans.

L’excomissari de la Policia ho ha dit en la primera sessió de la vista oral del primer judici de la causa que se segueix contra ell. Aquesta vista jutja tres presumptes casos d’espionatge pels quals el ministeri Fiscal li demana 109 anys de presó. Villarejo ha afirmat que el Centro Nacional de Inteligencia va dur a terme gravacions manipulades que l’implicaven, així com informes falsos per acusar-lo.

Durant la vista Villarejo també ha afirmat que tenia un pacte amb el CNI per monitorar els seus moviments des de l’any 2000, tot, presumptament, per motius de seguretat. Així doncs, ha donat a entendre que hi havia una guerra bruta de l’Estat en contra l’independentisme i que l’objectiu de l’operatiu era frenar-lo.