Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Villarejo assegura que el CNI protegeix a Pujol perquè no reveli els secrets de l’emèrit

Ja sembla recorrent que cada dia surtin a la llum nous àudios de converses enregistrades de Villarejo parlant amb alts càrrecs implicats en corrupció i que sigui, l’excomissari, qui marqui […]

Redacció
Redacció 06/11/2018
Felipe VI i Juan Carlos I / @CasaReal

Ja sembla recorrent que cada dia surtin a la llum nous àudios de converses enregistrades de Villarejo parlant amb alts càrrecs implicats en corrupció i que sigui, l’excomissari, qui marqui l’agenda de les tensions, dimissions i acomiadaments en la plana política del país. Però aquest cop, és el mafiós qui ha estat gravat. Concretament, fa dos anys, per dos periodistes del diari ‘Público’ i que aquest dimarts publiquen aquesta exclusiva. En els enregistraments, Villarejo va assegurar que el CNI protegia la corrupció de la família dels Pujol perquè aquest no revelés els secrets del rei Juan Carlos I.

En un àudio, l’excomissari empresonat i acusat per organització criminal, blanqueig i altres delictes, parla en diverses ocasions sobre l’affaire de la Banca Privada d’Andorra, on hi van tenir comptes la família Pujol i on, misteriosament, els propietaris tenen una querella per, segons la capçalera digital, “coaccions i xantatges” amb dos càrrecs de la Policia Nacional. L’excomissari parla de “notes informatives” i, reafirma: “Allà dic que el CNI està tapant el tema dels Pujol d’Andbank perquè allà estava implicat fins al cul l’emèrit”.

En tot aquest entrellat, cal destacar les amenaces del CNI a Corinna, l’amant del rei, que van sortir a la llum fa alguns mesos. El motiu és clar: ella coneixia les operacions de blanqueig a Suïssa que cobrava en negre el rei Juan Carlos I.