Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Vilalta lamenta una nova diada amb “repressió” i adverteix que el català segueix patint “persecució”

Maragall critica que Barcelona incompleix la seva responsabilitat amb la llengua catalana

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, lamenta que Catalunya viu una altra diada amb “repressió” perquè hi ha “exiliats” i companys amb “l’amenaça de judicis pendents”. Des de la parada dels republicans de rambla de Catalunya de Barcelona, Vilalta ha considerat que aquest Sant Jordi també hem de “reivindicar i defensar la llengua catalana”. “Hem de lamentar que, una vegada més, l’Estat tingui voluntat persecutòria cap a la llengua catalana, ho hem vist amb algunes sentències judicials”, ha denunciat.

Publicitat

Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha considerat que “l’Ajuntament de Barcelona no compleix amb la seva responsabilitat amb la llengua” i ha alertat que el “combat pel català continua en marxa”.

La portaveu republicana ha reiterat que el seu partit defensarà la llengua tots els dies de l’any per fer front a “un Estat que vol intentar fer de la llengua un instrument de confrontació quan és un element de cohesió”. En aquest sentit, ha recordat les lleis impulsades pel Govern i el Parlament per protegir el català, davant sentències com la del 25%, i ha assegurat que en aquest àmbit han demostrat que “persistir és vèncer”.

“La situació del català no és la desitjable”

En el mateix sentit s’ha expressat el candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona, que ha considerat que a Barcelona la situació de la llengua “no és ni desitjable, ni és la que ens hem d’autoexigir”.

A parer seu, l’inici de la situació de major dificultat pel català a Barcelona va coincidir amb l’inici de l’alcaldia de Xavier Trias. “El govern de Trias va significar “el model de barra lliure, de la massificació turística, de la ciutat de ‘souvenirs’, que vol dir tot el contrari de la ciutat que reafirma el seu caràcter propi”, ha alertat, a més d’assegurar que Esquerra “redreçarà” la situació i “prendrà la iniciativa”.

Maragall, que considera que el 23 d’abril Barcelona es converteix en la “capital mundial de la cultura”, ha celebrat que la ciutat sigui “oberta” amb totes les llengües i ha assegurat que per aquest mateix motiu “la nostra primera obligació” és la defensa i promoció de la llengua pròpia.

Et pot interessar  Maragall afirma que el model de Colau i Collboni implica convertir Barcelona en una ciutat de 'souvenirs'
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió