Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Maragall afirma que el model de Colau i Collboni implica convertir Barcelona en una ciutat de ‘souvenirs’

El candidat d'ERC aposta per protegir el comerç de proximitat: "S'ha posat en risc la identitat de Barcelona"

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat que el model de ciutat de l’alcaldessa de la ciutat i candidata de BComú, Ada Colau, i del cap de llista del PSC, Jaume Collboni, implica convertir el municipi en una ciutat de ‘souvenirs’.

En declaracions davant del Mercat de l’Estrella, Maragall ha detallat que vol liderar polítiques que recuperin i protegeixin el comerç de proximitat, una mancança que veu en l’actual govern. En aquest sentit, el candidat d’Esquerra ha subratllat que Colau i Collboni han apostat pel tancament de locals i la pèrdua del comerç de proximitat, un “abandó” que estaria convertit la capital catalana “en una ciutat de souvenirs”. “Colau i Collboni han posat en risc la identitat comercial de la ciutat. Necessitem recuperar-la”, ha assegurat.

Publicitat
Et pot interessar  El mític bar Brusi del barri Gòtic tanca per sempre 

Maragall vol posar en marxa una triple estratègia: primer, regular, en referència als plans d’usos per protegir el sector; segon, actuar, a través d’eines com la ‘Taxa Amazon’, obrint plantes baixes per dinamitzar-les comercialment o recuperant teixit comercial a les zones més afectades i; finalment, fomentar, tot referint-se a ajudar a la modernització del comerç i a la digitalització.

El republicà també ha volgut posar el focus en els mercats municipals, per assegurar que cal que l’Ajuntament treballi i incentivi el relleu generacional, a més d’una agilització de tràmits: “Es tanquen parades i no se n’obren de noves, els tràmits són llargs i ineficients”, ha lamentat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut