Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

[Vídeo] Zapatero reconeix que ha parlat un minut amb Junqueras

Abans del judici, l’expresident del Gobierno va parlar per telèfon amb el vicepresident legítim i líder d’ERC

Redacció
Redacció 25/06/2019
José Luis Rodríguez Zapatero, expresident del Gobierno / Flickr

L’expresident del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reconegut que ha mantingut una conversa amb Oriol Junqueras. En una entrevista a RAC1, el dirigent socialista ha explicat que abans del judici va parlar per telèfon amb el vicepresident legítim i líder d’ERC. “Va durar poc més d’un minut, ens vam saludar i Junqueras va confirmar que sempre defensarà el diàleg”, ha expressat Zapatero.

Seguint amb la legitimitat del Govern Puigdemont, l’expresident espanyol també ha confirmat que manté el contacte amb el president legítim, “mitjançant un amic en comú”. Rodríguez Zapatero afegeix que “s’envia missatges” amb Carles Puigdemont i “és complicat que un president que se sent president estigui amb les condicions polítiques i jurisdiccionals que està.

En un intent de rebaixar l’impacte de la sentència del Suprem, l’expresident espanyol adverteix l’independentisme que “s’haurà d’aprendre a valorar que la resolució és merament del tribunal”. Sense deixar de parlar del procés català, Rodríguez Zapatero ha reconegut que el 3 d’octubre de l’any 2017 “no era el millor dia perquè Felip VI fes aquell discurs”.