Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

[Vídeo] Un eurodiputat irlandès posa Tajani entre les cordes pel “silenci còmplice” de la UE amb els presos polítics

L’eurodiputat del Sinn Féin, Matt Carthy, ha recordat aquest dilluns al president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, que hi ha quatre líders independentistes empresonats en “vaga de fam”, però l’italià ha […]

Avatar
Agències 10/12/2018
L'eurodiputat Matt Carthy

L’eurodiputat del Sinn Féin, Matt Carthy, ha recordat aquest dilluns al president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, que hi ha quatre líders independentistes empresonats en “vaga de fam”, però l’italià ha esquivat la qüestió. Amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, el polític irlandès ha denunciat “el silenci còmplice” de les institucions europees respecte “la violació de les normes internacionals” sobre democràcia i drets humans per part de l’Estat espanyol.

En aquest sentit, Carthy ha interpel·lat directament a Tajani preguntant-li sobre aquesta situació. Davant d’aquestes paraules, Tajani s’ha limitat a dir “gràcies”, però no ha respost als retrets de l’eurodiputat. En el seu discurs introductori al plenari Tajani ha defensat que el Parlament Europeu “sempre ha estat en primera línia a l’hora de defensar els drets humans”.

Relacionats