Edició 2240

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 12 de setembre del 2024
Edició 2240

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 12 de setembre del 2024

[Vídeo] Sánchez considera que Turquia és un “aliat imprescindible” per a la Unió Europea

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha quedat ben en evidència, en la VII Cimera entre el Regne d’Espanya i Turquia, quan ha afirmat que “Turquia no és tan sols un veí d’Espanya: és també un soci i un aliat imprescindible per a la Unió Europea”. Amb aquesta afirmació, el dirigent socialista dona per bones moltes de les actituds i polítiques de l’actual règim turc, presidit per Recep Tayyip Erdoğan, com ara que, segons el Comitè per a la Protecció dels Periodistes i Amnistia Internacional, Turquia és l’estat que més periodistes empresona.

Publicitat

S’ha d’entendre que el president del gobierno tampoc no ha qüestionat que el seu homòleg turc censuri els mitjans digitals i les xarxes socials al país perquè “són una amenaça per a la humanitat” amb l’argument, expressat l’any 2018, que la comunitat LGTBI “va en contra dels valors tradicionals de Turquia”.

Pel que afirma, també cal pensar que a en Pedro Sánchez tampoc no li va grinyolar massa l’incident patit per Úrsula von der Leyen, la presidenta de la Comissió Europea, per boca de la qual el president espanyol té la gosadia de parlar. Recordem que von der Leyen es va veure relegada a ocupar una posició protocolària inferior, gairebé degradant, en una visita a la Turquia d’Erdogan. En aquella ocasió, la presidenta europea va clarament dir que Turquia “estava molt lluny de tractar les dones com a iguals” com apunta Huffpost.

Deduïm, també, que al secretari general del PSOE no li preocupa la sortida de Turquia del Conveni d’Istanbul, que es comprometia a lluitar contra la violència de gènere en totes les formes, i que, tot i això, segueix veient l’actual Turquia apta per trucar a la porta d’Europa. I deixem-ho aquí, que podriem ampliar abastament aquest llistat d’actuacions dubtoses d’Erdogan sobre els drets humans i la democràcia.

Et pot interessar  Pressupostos, finançament singular i immigració, reptes del govern de Sánchez a l'inici del curs polític

Sánchez, obviant el que s’ha exposat, l’únic que ha subratllat és la versió de la Moncloa, que sosté que Espanya hi manté relacions econòmiques intenses, que han millorat en els últims anys i prova d’aplanar l’entrada d’aquest país a la Unió Europea. Així, el president del Gobierno “més progressista de la història” ha deixat clar que comptar amb “socis” amb qui mantenir relacions econòmiques és molt més important per a Espanya que no pas que els països amb qui es comerciï puguin estar vulnerant drets humans. Al cap i a la fi, no ens hauria de sorprendre aquest posicionament, ja que qui no veu les privacions de drets en el seu estat, tampoc és d’esperar que en vegi en altres estats.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut