Dijous, 2 de juliol de 2020 - Edició 707
La República

[Vídeo] Rufian: “O parem el país o ens quedem sense país“

El portaveu d’ERC defensa que cal el confinament total excepte els serveis bàsics pe “tenir alguna activitat demà”

Redacció
Redacció 26/03/2020
Pla general del ple del Congrés on s'ha aprovat prorrogar l'estat d'alarma aquest 25 de març del 2020. (Horitzontal)

El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, assegura que o es para el país “o ens quedem sense país”. Durant la seva intervenció al Congrés, Rufián ha dit que han donat suport al paquet de mesures però que s’abstindran a la pròrroga de l’estat d’alarma perquè si no es fa el confinament total excepte els serveis essencial no “tindrem activitats el dia de demà”. El líder d’Esquerra també ha criticat que s’hagi apel•lat a “banderes” i que no es tanqués Madrid i Barcelona quan tocava. “Al•legaven que el virus no entenia de territoris, obviant que si que entenien d’estadístiques. Ara els demanem que no arribin tard al pas següent. S’ha de parar i s’ha de fer el més aviat possible”, ha insistit.

“Les banderes ni alimenten ni cuiden ni curen, ja siguin rojigualdes, tricolors o estelades”, ha afirmat. En aquest sentit, ha assegurat que la ciutadania perdonarà l’excés de prudència però “no perdonarà mai les mostres d’inconsciència”. “La demora o la incompetència no fa perdre vots sinó vides”, ha afegit

 

Rufián també ha criticat que s’obligui als ciutadans a anar a comprar un dissabte d’un en un i, en canvi, un dilluns es puguin trobar amuntegats al metro. A més, ha criticat el “tuf de naftalina” de les rodes de premsa amb “senyors amb medalles parlant de guerres i de soldats” quan els “únics que guanyaran la batalla seran els que porten bates”.

 

Relacionats