Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

[Vídeo] Repassada d’una diputada d’ERC a la incompetència de Madrid per no tancar fronteres

Pilar Vallugera ha retret al Congrés que “el pitjor de tot és que el govern de Madrid ens farà pagar justos per pecadors”

Àlex Huguet 08/10/2020

La diputada al Congrés per Esquerra Republicana, Pilar Vallugera, ha criticat durament la penosa gestió del coronavirus a Madrid, tant per part del Gobierno com del govern del Madrid.

“Resulta que al mes de juliol les dades de Catalunya són esfereïdores i confinem Lleida i el que toqui, però, i les dades de Madrid?”, exclamava la diputada. Vallugera ha tirat d’ironia per criticar les dades amagades de Madrid: “Em vaig tornar boja buscant-les, i pensava que si a Catalunya estàvem així igual a Madrid estan molt bé i n’aprenem alguna cosa”.

La diputada també ha carregat contra el fet que en lloc de confinar la capital “la reacció és només confinar els pobres”. “El pitjor de tot és que el govern autonòmic ens farà pagar justos per pecadors”, assegura Vallugera, i també ha recordat que la capital d’Espanya és el principal focus d’Espanya, i que “la resta haurem d’aguantar la seva incompetència als nostres hospitals”.

Montse Bassa, companya de Vallugera al Congrés, ha celebrat la seva intervenció a Twitter: