Dissabte, 4 de desembre de 2021 - Edició 1227
La República

[Vídeo] Rahola fa evident l’obsessió històrica de l’Estat espanyol per reprimir el català

La periodista repassa l’entramat legislatiu desplegat amb l’objectiu de “violentar, debilitar i destruir l’idioma català”

Redacció
Redacció 24/11/2021

Pilar Rahola ha comentat la notícia del dia: el Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs que va presentar el Departament d’Educació i ha confirmat la sentència que estableix una quota del 25% de castellà als centres educatius.

El vídeo, publicat al seu canal de Youtube, es titula “Tres segles d’atacs” i és un repàs històric de les incomptables lleis que Espanya ha aprovat amb un objectiu ben clar: perseguir la llengua i la cultura catalana. “Tres segles de centenars de reals decrets, lleis i prohibicions per violentar, debilitar i destruir l’idioma català”, comenta la periodista.

L’entramat legislatiu per imposar el castellà és divers i engloba tots els àmbits de la vida: des del comerç i el món dels negocis a la cultura, passant per l’església i el sistema judicial i sanitari. Rahola també fa èmfasi en la repressió i els càstigs imposats a qualsevol que estava en contra i, d’amagat o públicament, tenia la gosadia d’emprar la llengua del territori, el català.

Contràriament al que alguns creuen, Rahola exposa els casos recents que demostren que la persecució de la llengua no acaba amb la fi del franquisme. Aquesta sentència ho fa més que evident.