Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

[Vídeo] Protestes per demanar la llibertat dels detinguts a Tarragona

|

- Publicitat -

Els manifestants ocupen l’Imperial Tarraco i fan jocs de taula

Publicitat

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dissabte al matí a la rambla President Companys de Tarragona, davant de l’Audiència, per reclamar l’alliberament dels detinguts durant els aldarulls d’aquesta setmana a la capital tarragonina i Barcelona, com és el cas de la Laura Solé, el David Solé o el Joan Tortosa. Tot seguit, els concentrats s’ha unit a la convocatòria del CDR “jugar la partida”. A hores d’ara, els manifestants tallen part de l’Imperial Tarraco i juguen a jocs de taula asseguts just davant de la subdelegació del govern espanyol.

La detenció de Laura Solé no s’ajusta als protocols, més que una detenció sembla un segrest

En la primera concentració, la germana de la Laura Solé, Sílvia Solé, ha explicat que encara no han pogut veure-la després que fos detinguda dijous a la nit per un grup de policies de paisà de la Policia Nacional. La germana, acompanyada per la seva mare i el seu tiet, s’ha adreçat als manifestants i els ha demanat que “es cuidin” davant de les actuacions policials. Segons fonts de Juristes per la República, els seus advocats estan treballant en la seva defensa. La detinguda encara es troba en dependències de la policia espanyola.

Et pot interessar  L'escriptor mallorquí Joan Antoni Cerrató Rosselló, guanyador del 23è Premi de Traducció Vidal Alcover de Tarragona
Pla detall d’un cartell reivindicatiu en la concentració a Tarragona per demanar la llibertat dels detinguts en els aldarulls a Tarragona i Barcelona del darrers dies. Imatge del 19 d’octubre del 2019 (Horitzontal).

Solé ha afirmat que el fet que estigui detinguda a la comissaria de la Policia Nacional dificulta la seva alliberació. Per tot plegat, ha demanat que quedin en llibertat totes les persones detingudes durant els disturbis d’aquesta setmana.

D’altra banda, el CDR de Tarragona ha fet una crida a seguir mobilitzant-se per la sentència del procés i per denunciar la “repressió” i les detencions. Ara mateix, els manifestants ocupen part de l’Imperial Tarraco i estan jugant de forma pacífica a jocs de taula. Alguns conductors els han escridassat mentre que d’altres han aplaudit la protesta.

Pla obert de dos manifestants jugant en l’acció que talla parcialment l’Imperial Tarraco per rebutjar la sentència, les actuacions policials i les detencions dels darrers dies. Imatge del 19 d’octubre del 2019 (Horitzontal).
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió