Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

VÍDEO | Polèmica per la promesa de Campuzano i Rufián de construir una residència a Santa Coloma de Gramenet si guanya ERC

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet i diputat al Congrés, Gabriel Rufián, ha promès la construcció d’una segona residència pública de gent gran si el seu partit “és decisiu” en el pròxim mandat, després de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. La promesa s’ha fet des dels terrenys on es construiria el centre i al costat del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Precisament, el suposat pacte amb el conseller Campuzano ha estat el que ha despertat la polèmica.

Publicitat

Diversos membres de Junts han considerat que és “caciquisme” i “sectarisme” que un representant del Govern de la Generalitat vinculi la creació d’una residència al resultat del candidat republicà. “La construcció de noves residències de la Generalitat ha de basar-se en criteris tècnics i de necessitats territorials, independentment de qui governi”, ha argumentat l’exconsellera Violant Cervera.

El president del grup parlamentari de JxCat Albert Batet ha avisat que “fer acords com a Govern amb un candidat a les eleccions municipals és un escàndol”. “Nul respecte a les institucions i als votants”, ha afegit.

Compareixença de Campuzano

Per tot plegat, Junts ha registrat una petició de compareixença a la Comissió de Drets Socials del Parlament perquè l’ara titular de Drets Socials, Carles Campuzano, doni explicacions sobre les declaracions de Rufián on vincula la nova residència a una victòria d’ERC a les eleccions. Així mateix, Junts demana que el president Aragonès desautoritzi aquest anunci i que expliqui quins altres acords ha contret, en nom del Govern, amb candidats del seu partit.

Et pot interessar  Rufián valora positivament la renúncia de set candidats de Bildu amb delictes de sang
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió