Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

[Vídeo] Pere Aragonès repassa el seu primer any com a president reivindicant l’autodeterminació i l’amnistia

El president de la Generalitat ha defensat que l’executiu treballa “per un país lliure que pugui esdevenir un estat independent”

Agències 21/05/2022
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la presentació de l'Agenda Rural a Torà, a la Segarra Data de publicació: divendres 20 de maig del 2022, 14:12 Localització: Torà Autor: Redacció

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, insistit aquest dissabte en “l’amnistia” i el “dret a l’autodeterminació” per a la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat. En un missatge de vídeo a les xarxes socials coincidint amb el primer aniversari de la seva investidura com a president, Aragonès ha defensat que l’executiu treballa “per un país lliure, perquè pugui esdevenir un estat independent” i que sigui la ciutadania de Catalunya la que pugui “decidir”, i fer-ho “sense interferències i sense violències de l’estat”. En el missatge, Aragonès ha reivindicat les polítiques del Govern en aquest primer any, que assegura que “treballa per al país sencer”.

El president de la Generalitat ha assegurat que durant el seu primer any al càrrec ha treballat per “posar les institucions al servei de la Catalunya sencera, perquè tothom s’hi senti representat”, i per situar el país a Europa, “recuperant la interlocució amb les institucions comunitàries”.

Aragonès ha destacat algunes accions del Govern, com la seva “visió feminista”, l’impuls de la gratuïtat de P2, la rebaixa en les taxes universitàries, l’aposta per les energies renovables o la reindustrialització “verda i digital”.