Dijous, 27 de Febrer de 2020 - Edició 581
La República

[Vídeo] La premsa espanyola normalitza la catalanofòbia a Coripe i es mofa de l’odi contra Puigdemont

Els veïns del poble de Coripe, a Sevilla, han estat protagonistes del cap de setmana per tirotejar i cremar un ninot de Carles Puigdemont en la seva festa anual de […]

Redacció
Redacció 23/04/2019
Ninot de Puigdemont linxat a Coripe

Els veïns del poble de Coripe, a Sevilla, han estat protagonistes del cap de setmana per tirotejar i cremar un ninot de Carles Puigdemont en la seva festa anual de La Quema de Judas. Una imatge de catalanofòbia i odi extrem que la premsa espanyola ha volgut normalitzar.

“Puigdemont, ‘ajusticiado’ en Coripe”, deien des del telenotícies d’Antena3 (Atresmedia), mentre explicaven la notícia amb un to simpàtic i algun que altre somriure de la presentadora. Presentaven l’acte com una “tradició” del dilluns de Pasqua, recordant amb tota normalitat que l’any passat van cremar el ninot d’Ana Julia Quezada, l’assassina confessa del nen Gabriel, i aquest el del president exiliat de Catalunya. “Aquí en el pueblo, odio no tienen, a pesar de que son muchas las amenazas recibidas en las últimas horas”, afegia la reportera enviada a Coripe explicant que el president de la Generalitat, Quim Torra, denunciarà els fets com un presumpte delicte d’odi.

Al seu torn, Cuatro (Mediaset) no ha distat molt dels seus companys de professió i van explicar la notícia normalitzant la catalanofòbia i l’odi al president legítim, a qui titllen de “Judas Puigdemont”.

A la televisió pública andalusa, Canal Sur, ni tan sols van parlar de la polseguera que havia aixecat l’acte i van presentar-lo feliçment com una tradició més de la Setmana Santa.

I qui, definitivament, va demostrar com els mitjans de comunicació espanyol són una eina més de l’Estat per a afiançar l’odi contra Catalunya va ser Carlos Alsina a Onda Cero, mofant-se dels actes de Coripe i de les denúncies dels fets des dels sectors sobiranistes.

Relacionats