Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

[VÍDEO] La manifestació de Colón és el reflex que la taula de negociació és inviable

L’extrema dreta de monarquia bananera representada en aquesta concentració d’orígens franquistes perpetua que només la unilateralitat farà possible una negociació entre governs d’estats diferents

Redacció 13/06/2021
Santiago Abascal, Macarena Olona i Iván Espinosa de los Monteros, a Colón aquest 13/6/2021. (Horitzontal)

Casado: “Amb llibertat i sense ira, per Espanya, la Constitució i la justícia: Espanya sí, indults no”

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ” coherència”, “dignitat” i “respecte a la unitat nacional i la Constitució”. En una declaració als mitjans abans de l’inici de la protesta convocada per Unió 78 a la plaça de Colón de Madrid, Casado ha afirmat que “la concòrdia no es fa mai contra la llei” ni contra les decisions “d’una justícia democràtica i lliure”. Per tot això, ha demanat que no vengui la sobirania nacional, la unitat i la igualtat per un “grapat de vots” amb l’objectiu de seguir a la Moncloa. “Amb llibertat i sense ira, per Espanya, la Constitució i la justícia, Espanya sí, indults no”, ha conclòs entre crits de ‘president, president”.

Abascal, ovacionat a Colón, clama a la “unitat” conta els “enemics d’Espanya”. El líder de Vox diu que “no s’avergonyeix” de cap fotografia perquè “més enllà de les diferències cal estar “junts”

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha estat ovacionat quan ha entrat a la plaça de Colón de Madrid per participar a la concentració convocada per Unión 78 contra els indults als presos independentistes. En declaracions als mitjans ha afirmat que la seva formació està a la plaça de Colón “sense cap mena de vergonya a cap tipus de foto” perquè més enllà de les “polítiques i les diferències” menors cal estar “junts”. “La foto que avergonyeix tots els espanyols és la del govern de la nació fotografiat, governant i sostingut al poder gràcies als enemics d’Espanya, de l’ordre constitucional i de les llibertats, és a dir, del comunisme totalitari, el separatisme colpista i els terroristes”, ha dit.

Segons Abascal “més aviat que tard la majoria dels espanyols expulsarà entre indignitat el president del govern del poder”.