Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

[Vídeo] Jordi Sànchez, molt crític amb el discurs d’Aragonès: “Tornem a barrejar coses que no haurien de barrejar-se”

El secretari general de JxCat assegura que els presos de Lledoners no tenien ni idea que els indults eren fruit d’una negociació de l’estat amb ERC: “S’han de donar explicacions”

Àlex Huguet 15/02/2022
Imatge de Jordi Sànchez, atenent la premsa amb motiu de la presentació d'una querella contra Casado, el 18 de desembre del 2021

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha desmuntat algunes de les afirmacions que el president Pere Aragonès va fer aquest dilluns en el seu discurs en el marc del primer aniversari de les eleccions. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sànchez ha assegurat que Aragonès “va cometre un error no fent referències més explícites a l’origen d’aquest govern amb el valor de l’1-O”, i ha matisat un punt en concret: els indults als presos polítics.

Sànchez s’ha mostrat sorprès que el president assegurés que els indults eren la primera prova del diàleg amb l’estat “mentre els de Lledoners no en sabíem res”. “S’haurien de donar explicacions sobre si hi va haver negociacions entre ERC i el govern espanyol”, ha etzibat el pres polític indultat, que fins ara creia que els indults no havien estat “fruit de cap negociació política”. “Continuo convençut que van arribar perquè al Gobierno li interessava davant d’una pressió internacional i de l’informe del Consell d’Europa”, ha dit Sànchez, que no veu els indults com cap condició de res.

Entre altres coses, Sànchez també s’ha mostrat crític amb les referències d’Aragonès a “la necessitat de creuar els litigis judicials que en aquests moments mantenen a l’exili amb la taula de diàleg”. “Tornem a barrejar coses que no haurien de barrejar-se”, ha dit.