Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

[Vídeo] Imatges inèdites desmunten una nova part de l’acusació de la Fiscalia contra Cuixart

La Fiscalia demana sis mesos de presó i sis d’inhabilitació pel regidor de Guanyem Badalona, José Téllez, per un suposat delicte de desobediència greu a l’autoritat que hauria comès el passat 25 de […]

Redacció 09/01/2019
Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural

La Fiscalia demana sis mesos de presó i sis d’inhabilitació pel regidor de Guanyem Badalona, José Téllez, per un suposat delicte de desobediència greu a l’autoritat que hauria comès el passat 25 de setembre. Només dies abans de l’1-O, va intercedir per tal que la Guàrdia Urbana -que deia actuar com a policia judicial, en base a una instrucció de la mateixa Fiscalia- tornés uns cartells amb eslògans del tipus ‘Hola Europa’, ‘Hola República’ i ‘Hola Nou País’ que havia requisat a un grup d’activistes. Téllez va acabar retornant-los tot i les conseqüències que se’n poguessin derivar.

Demà, comença el procés judicial a l’Audiència de Barcelona (després de negar-se a declarar Téllez el passat 9 de novembre) que jutjarà els fets que -al seu torn- apareixen en part dels escrits que la Fiscalia ha enviat al Tribunal Suprem en relació a les acusacions de rebel·lió contra Jordi Cuixart. I és que el president (ara empresonat) d’Òmnium Cultural era un dels activistes a qui la Guàrdia Urbana va requisar els cartells.

Ara, Badalona Comunicació ha publicat imatges inèdites del moment que -segons Téllez- mostren “perfectament” que el seu paper i el de Cuixart “va ser de mediació entre agents i activistes”. “El judici al qual em portà la Fiscalia de l’Estat és una farsa que vulnera el dret fonamental a la llibertat d’expressió”, etziba via Twitter. I afegeix, en relació a la gravació: “Se’m glaça la sang en tornar a escoltar en Jordi Cuixart demanant a la gent que marxi dient-los ‘us fotran a tots a la presó'”.