Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

[Vídeo] El número dos del PP per Madrid compara l’avortament amb l’assassinat de nens per part de “neandertals”

El número dos de la candidatura del PP per Madrid el 28-A, Adolfo Suárez Illana, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a Onda Cero que “els neandertals” també utilitzaven […]

Redacció
Redacció 28/03/2019
Adolfo Suárez Illana i Pablo Casado, en una imatge d'arxiu

El número dos de la candidatura del PP per Madrid el 28-A, Adolfo Suárez Illana, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a Onda Cero que “els neandertals” també utilitzaven l’avortament, “tot i que esperaven que el nen naixés i aleshores li tallaven el cap”. Ha estat la seva resposta a la pregunta si considera que “un nen ho és des del mateix moment de la concepció”.

En aquest sentit, ha assegurat que “a Nova York s’acaba d’aprovar una llei que permet l’avortament després del naixement”, tergiversant una afirmació del president dels Estats Units, Donald Trump, que va denunciar que a Nova York es permetia la interrupció de l’embaràs fins poc abans del naixement. Suárez Illana ha afirmat que l’avortament “s’emporta 100.000 vides a l’any” i per tant “amb independència de qualsevol sentit polític, moral o religiós”, des d’un punt de vista “humà” això és una “salvatjada”. El fitxatge estrella (és fill de l’expresident del Gobierno) de Pablo Casado per a aquestes eleccions, ha etzibat -a més- que “cal ajudar les dones que han de decidir entre ser mares d’un nen viu o un nen mort”.

I, com qualsevol popular, no ha desaprofitat l’ocasió de tenir un micròfon davant per carregar contra Catalunya -“a l’escola a Catalunya s’ensenya odi”- i la possibilitat de resoldre el conflicte polític mitjançant la celebració d’un referèndum.