Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

[VÍDEO] El Gobierno intenta censurar el documental l’Estafa d’Andorra

Desapareix misteriosament de la plataforma “Amazon Prime” i el posen en obert a les xarxes socials

Redacció 29/08/2020
Imatge d'una trobada entre Pedro Sánchez i Felip VI / ACN

El documental mostra un govern espanyol que no té cap escrúpol per utilitzar la guerra bruta contra els procés independentista.

Un documental que destrueix la imatge d’Espanya i destapa l’actuació de les clavegueres de l’Estat contra l’independentisme. Un prova més d’un govern espanyol que utilitza les clavegueres contra la democràcia.

El film se centra en Andorra com a paradís fiscal però va molt més enllà. Al documental hi apareixen el president a l’exili, Carles Puigdemont, el seu advocat Gonzalo Boye o l’expresident Artur Mas, entre d’altres. També apareixen imatges de l’1-O i la violència policia.

No cal pensar massa per suposar que el Gobierno ha utiltizat el seu poder per intentar impedir la visualització d’un documental que deixa molt tocat un estat com l’espanyol que suposadament és democràtic. Són masses els casos bruts i pocs clars dels darrers anys, des dels atemptats de l’11-M i 17A amb els confidents controlats pel CNI, fins els joc brut contra l’independentisme i el mateix govern de la Generalitat.