Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Un film nordamericà destapa la guerra bruta de l’Estat en l’Operació Catalunya

|

- Publicitat -

Amazon Prime, la plataforma de contingut en streaming del gegant de vendes per internet nord-americà, acaba de publicar un documental que destrueix la imatge d’Espanya i destapa l’actuació de les clavegueres de l’Estat contra l’independentisme.

Publicitat

El film se centra en Andorra com a paradís fiscal però va molt més enllà. Al documental hi apareixen el president a l’exili, Carles Puigdemont, el seu advocat Gonzalo Boye o l’expresident Artur Mas, entre d’altres. També apareixen imatges de l’1-O i la violència policia.

Eric Merola n’és el director i és un reconegut documentalista i cineasta que ha estat guardonat per anteriors pel·lícules.

El film, ‘Andorra Hustle’ (L’estafa d’Andorra) que BPA va ser una víctima necessària en el marc de l’Operació Catalunya. Les clavegueres de l’Estat haurien utilitzat unes suposades irregularitats financeres (que mai no s’haurien produït) per perjudicar a tot un seguit de persones, treballadors i famílies. La pel·lícula, que ha tarda’t anys a fer-se, troba un fil conductor que enllaça búnquers policials de Madrid, despatxos reservats a Washington i converses de bar a l’edifici administratiu de Prat de la Creu o l’edifici de les Columnes.

Al film s’hi assegura que l’Espanya franquista encara és viva avui dia, el mareix Puigdemont explica que la transició espanyola va ser un “fake” (mentida) i es recorda durant el fil la repressió espanyola a Catalunya durant els 300 últims anys com la prohibició del català.

Et pot interessar  VÍDEO | Puigdemont crida a mobilitzar-se l'1-O per reclamar "la fi de la repressió i l'amnistia total"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió