Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

[Vídeo] El coordinador de ‘Mossos per la República’ denuncia que la Guàrdia Civil “pot fer el que li dóna la gana” contra l’independentisme

El coordinador de ‘Mossos per la República’, Albert Donaire, torna a la càrrega amb un dels seus vídeos virals per denunciar la “nul·la” independència judicial i separació de poders a l’Estat espanyol. […]

Redacció 05/11/2018
Albert Donaire, en una imatge d'arxiu.

El coordinador de ‘Mossos per la República’, Albert Donaire, torna a la càrrega amb un dels seus vídeos virals per denunciar la “nul·la” independència judicial i separació de poders a l’Estat espanyol. Com a prova, cita la carta del president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, al recentment traspassat jutge que investigava els preparatius del referèndum de l’1-O, Juan Antonio Ramírez Sunyer, on -segons Donaire- “només li falta dir ‘A por ellos'”. “Per desgràcia, no podrà ser mai jutjat per actuar prevaricant”, afegeix el republicà sobre Ramírez Sunyer i apunta a ‘Ciudadanos’ per titllar els exiliats de “fugats de la justícia”. “Qualsevol persona que vulgui una mica de justícia ha de marxar fora de l’Estat espanyol perquè no la garanteix, i menys si ets català i independentista”, destaca per lamentar que “demanen més anys de presó per organitzar un referèndum pacífic que per a un terrorista”.

Segons la cara més visible dels mossos independentistes, la justícia espanyola encara està “molt corcada pel franquisme” i “el que volen és una sentència exemplificant, donar una lliçó” des d’una posició de parcialitat absoluta. Segons ell, la “justícia i la fiscalia espanyola poden anar vulnerant drets dels ciutadans i ningú els pot parar els peus”, així com la Guàrdia Civil “pot fer el que li dóna la gana” perquè “contra l’independentisme tot s’hi val”.

“No passareu perquè som molts i, si ens unim, tot tremolarà”, ha sentenciat per animar els ciutadans a “segar cadenes” ja que “ningú vindrà a donar la cara per nosaltres”. “Si volem República, justícia, ens l’haurem de guanyar i no pas deixar-ho tot en mans de qui està”, ha conclòs en referència a la justícia espanyola.