Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

[Vídeo] Dard d’Amnistia Internacional a la UE: “Hauria d’estar preocupada per la sentència”

Avisa, a més, que a partir d’ara iniciarà un seguit d’accions perquè l’Estat deixi en llibertat els Jordis

Gerard Sesé 19/11/2019

Amnistia Internacional ha criticat aquest dimarts que, en la sentència de l’1-O, el Tribunal Suprem (TS) ha fet una “interpretació excessivament àmplia i perillosa” de delicte de sedició, que considera que està definit de forma vaga en el Codi Penal.

L’organització ha fet pública aquesta dimarts la seva valoració sobre la sentència i el judici a l’1-O en una roda de premsa a Barcelona, en què també ha afirmat que l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart , s’han de posar “en llibertat de forma immediata i les seves condemnes han de ser anul·lades”.

Així mateix, Daniel Joloy, assessor general de Política d’Amnistia Internacional, ha assegurat que la comunitat internacional hauria d’estar preocupada per la sentència i ha recordat que l’ONG no només fa denúncia pública sinó que a partir d’ara iniciarà un seguit d’accions perquè la seva resolució es posi en pràctica.

Quan parla de “comunitat internacional” de seguida ve a la ment la Unió Europea, que s’ha afanyat avui a desentendre’s de l’informe d’AI: respecten la justícia espanyola i recorden que és un afer intern.