Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

[VÍDEO] Aragonès demana a l’Estat un pla de xoc i una moratòria d’impostos

El vicepresident critica que es “multipliquin” les quotes d’autònoms en plena pandèmia

Agències 03/11/2020
El vicepresident Pere Aragonès en videoconferència

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimarts al govern espanyol un pla de xoc i ajornament i reducció d’impostos per fer front als efectes de la pandèmia, així com la suspensió del pagament dels subministraments o de les hipoteques per als sectors més afectats. “Demanem al govern de l’Estat que compleixi els seus compromisos, que estigui també al costat de la gent; i que ells, que són un estat, facin el que els toca fer”, ha assenyalat Aragonès en un vídeo penjat al seu perfil de Twitter. El vicepresident i conseller d’Economia també ha reivindicat les mesures aprovades aquest dimarts pel Govern.

Concretament, s’ha referit a la deducció autonòmica de l’IRPF per a persones amb uns ingressos anuals d’entre 14.000 i 22.000 euros bruts i més d’un pagador amb l’objectiu d’evitar la “penalització” dels treballadors que aquest any hagin cobrat una part del sou de la seva empresa i una altra de l’Estat procedents d’ERTO o de prestacions d’atur; al nou paquet d’ajudes per a autònoms de 20 milions d’euros; als 50 milions d’euros més destinats a la restauració, centres d’estètica i altes sectors i al decret llei per aturar els desnonaments de les famílies vulnerables en temps de pandèmia.

D’altra banda, ha criticat que es “multipliquin” les quotes d’autònoms en ple començament de la segona onada de la pandèmia i ha lamentat que la segona onada “està afectant molta gent”, no només a nivell personal per als qui han patit la pèrdua de familiars o amics sinó també, ha dit, als qui “han perdut el negoci o les expectatives de vida”.