Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

[Vídeo] Allau de crítiques i burles a Educació per l’anunci de l’avançament del curs escolar

Els espots publicitaris de la conselleria de Cambray han indignat les xarxes

Carme Garau 29/06/2022

L’avançament del curs escolar ha generat malestar des que el Departament d’Educació el va anunciar el febrer. Per la comunitat educativa va ser la gota que va fer vessar el got i, ràpidament, va ser inclosa a la llista de motius per protestar contra la política del conseller Josep GonzàlezCambray.

Tanmateix, el Departament vol tirar endavant el nou calendari i recentment ha publicat tres vídeos publicitant aquesta mesura en les diferents etapes educatives: infantil, primària i ESO. Al clip es poden veure com els alumnes es retroben amb els companys després de dos mesos de vacances amb el lema: “Que bé poder-ho fer abans!”.

La música escollida és un fragment del Rèquiem de Mozart, el Dies irae (Dies de la ira). Una missa de difunts que tracta el judici final per vendre els avantatges del nou calendari? A les xarxes, les crítiques no s’han fet esperar.

“O és una mostra de la incultura manifesta dels responsables de xarxes socials d’Educació o bé és la mostra més gran de cinisme que han trobat”, ha considerat una usuària. En la mateixa línia, un altre tuitaire ha exclamat: “Música funerària per tornar una setmana abans a l’escola!”. “Avançar la tornada per poder lligar”, han criticat altres, en referència a l’argumentari del vídeo Avancem la tornada a secundària.