Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Valtònyc demoleix l’Estat: La justícia belga en denega definitivament l’extradició

|

- Publicitat -

El raper mallorquí a l’exili torna a deixar en evidència l’Estat espanyol. En aquest cas, la justícia belga ha donat la raó a Josep Valtònyc, que no podrà ser extradit. Així doncs, el represaliat polític ha fet escac i mat a la justícia espanyola, que no li queda res per recórrer, per empresonar-lo.

Publicitat

La decisió final ha estat anunciada al Tribunal d’Apel·lació de Gant, que s’ha oposat al recurs del Supremo. Valtònyc ha acusat l’Estat de ser “feixista” i ha afirmat que ho és “perquè l’interessa”.

Al seu torn, l’activista represaliat, Marcel Vivet, ha celebrat el fet que l’Estat espanyol no pot detenir Valtònyc, però apunta que “la victòria no és completa”. Així ha donat a entendre que s’han negat molts drets al raper mallorquí, que malgrat haver guanyat el cas, no pot tornar a Espanya sense que l’empresonin.

“Després d’un procés de deu anys està bé haver trobat la justícia encara que no sigui a casa teva” ha valorat Valtònyc. Ha recordat que és dur viure acusat de terrorisme en un país que té un nivell d’alerta cinc antiterrorista, com és Bèlgica.

Valtònyc no s’ha mossegat la llengua i ha afirmat que “menys tuits i més lluites de veritat”. Així ha volgut donar suport a la causa a Pablo Hasél que està empresonat per les seves idees polítiques.

És especialment greu el fet que l’Estat va acusar el raper mallorquí per enaltiment al terrorisme, i a mesura que les causes no es van poder demostrar, les va anar reduint a injúries a la corona i posteriorment a amenaces. Finalment, ha acabat en un no-res.

La justícia espanyola torna a quedar a l’altura del betum, ja que malgrat fer-ho tot per arrestar Valtònyc, ha fracassat estrepitosament, i mostra que les acusacions que va fer contra el raper no s’han pogut sostenir en un jutjat belga.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió