Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Uns encaputxats despengen estelades i amenacen amb un ganivet als veïns de Verges

Un grup d’encaputxats ha despenjat aquesta matinada diverses estelades de Verges (Baix Empordà) i ha amenaçat dos veïns del municipi amb un ganivet de grans dimensions. La regidora del municipi […]

Redacció
Redacció 01/08/2018
Imatge de Verges / ACN

Un grup d’encaputxats ha despenjat aquesta matinada diverses estelades de Verges (Baix Empordà) i ha amenaçat dos veïns del municipi amb un ganivet de grans dimensions. La regidora del municipi Sussagna Ribas ha explicat que els fets van tenir lloc pels volts de les dotze de la nit quan sis o set persones tapades amb bufs i passamuntanyes van començar a arrencar banderes del carrer Girona i de davant del Mas Pi. Aleshores un grup de veïns alertats per un testimoni s’hi van dirigir i van demanar-los que paressin. Ribas ha admès que es van produir moments de tensió i que un dels implicats va treure l’arma i la va posar a la panxa de dues persones.

Segons ha explicat, l’home va aconseguir fugir juntament amb un altre dels integrats del grup però els veïns van aconseguir treure-li el ganivet, que ja han entregat a la policia. Quan els Mossos hi van arribar, van identificar els implicats en l’incident. Ribas assegura que es tracta dels mateixos que fa uns dies van protagonitzar un incident similar a la Bisbal d’Empordà. Per tot plegat, presentaran davant dels Mossos una denúncia per amenaces i desordres públics.

Verges ha viscut aquesta matinada moments de tensió quan un grup d’entre sis i set encaputxats han arribat a la població i han començat a despenjar estelades de diversos punts d ela població. Segons ha explicat la regidora Sussagna Ribas que ha presenciat l’incident, els fets han tingut lloc pels volts de les dotze de la nit de dimarts a dimecres. Un grup de veïns estaven prenent una copa al Mas Pi quan un altre veí els ha alertat que estaven arrencant banderes.

Un ganivet de grans dimensions

Quan els veïns hi han arribat els han demanat que paressin i s’han produït enfrontaments. Aleshores, segons Ribas, un dels implicats ha tret un ganivet de grans dimensions i ha amenaçat dos veïns posant-los l’arma a la panxa. L’home ha aconseguit fugir juntament amb un altre dels encaputxats però els veïns han pogut treure-li el ganivet, que han lliurat a la policia. Tal i com es pot veure en un dels vídeos enregistrats pels testimonis, un altre dels implicats ha colpejat un veí i li ha llençat una escala per sobre.

Els veïns han avisat als Mossos i han aconseguit retenir alguns dels encaputxats fins que la policia ha arribat i els ha identificat.

Ribas assegura que aquestes persones actuen amb “total impunitat” i que, fins i tot, els van admetre que ja havien estat identificats en d’altres ocasions per fets similars com els que van tenir lloc fa uns dies a la Bisbal d’Empordà. La regidora diu que aquestes situacions suposen un “perill públic” i que s’hi ha de fer “alguna cosa” perquè “si això ho haguessin fet els CDR ja els haurien titllat de terroristes”.

L’Ajuntament ja ha avançat que aquest mateix matí presentarà denúncia davant dels Mossos d’Esquadra de la Bisbal per amenaces i desordres públics.

L’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, per la seva banda, ha anunciat que el municipi continuarà penjant estelades i que no permetran que es tornin a produir fets com aquests.

Puigdemont ho qualifica de “terrorisme”

L’incident ha corregut ràpidament per les xarxes socials i, fins i tot, l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, se n’ha fet ressò. “El modus operandi és pur terrorisme. Armes blanques, encaputxats, organitzats i amb nocturnitat. Els grups organitzats que cometen aquests actes són grups criminals…però a la presó hi ha gent pacífica, honorable demòcrata per haver organitzat un referèndum”, ha dit en un tuit.