Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Uns 200 pagesos i ramaders afectats pel foc de la Ribera d’Ebre tallen la C-12 a Flix per quart cop

Els manifestants mostren pancartes reclamant la dimissió de la consellera Jordà després que aquesta no els rebés dimecres

Agències 18/08/2019
Pla general d'un grup de manifestants afectats pels focs del juny mostrant una pancarta que demana la dimissió de la consellera Teresa Jordà, el 18 d'agost del 2019 (horitzontal)

Uns 200 pagesos i ramaders afectats per l’incendi del juny a la Ribera d’Ebre han tallat per quart diumenge consecutiu la carretera C-12 a Flix per reclamar ajuts directes per recuperar-se de les pèrdues causades pel foc. Amb diversos tractors a la calçada, els manifestants han tallat la via des de tres quarts de set de la tarda a un quart de nou del vespre, tot causant retencions. Els pagesos i ramaders van convocar el tall aquest dimecres, després que la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, refusés reunir-se a la seu del departament amb els afectats, que venien de fer una marxa lenta des de Lleida. Per això, aquest diumenge diversos manifestants han mostrat pancartes demanant la dimissió de Jordà.

Per al president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, la protesta ha estat una mostra de la “indignació” dels afectats, que han assegurat que seguiran convocant talls de carretera si no reben una resposta positiva per part de l’administració i obtenen de forma “imminent” les ajudes que reclamen.

 

Amb tot, Roqué ha lamentat que hi ha “poques esperances” d’arribar a un acord aviat i ha alertat que la “taca d’oli” que representen les protestes dels pagesos i ramaders es va estenent cada cop més.

 

“Jordà, hem d’anar a Madrid?” o “Jordà dimissió” són alguns dels missatges que s’han pogut llegir a les diverses pancartes que han portat els manifestants aquest diumenge.