Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Una cinquantena d’ajuntaments aposten per la sobirania fiscal i deixen de pagar a Espanya

Des de l’ANC remarquen la importància de tributar a Catalunya “per situar el Govern en una posició de força de cara a la ruptura amb l’Estat espanyol”

Redacció 04/01/2022
Campanya #JoPagoACatalunya de l'ANC

L’Assemblea Nacional Catalana ha emès un comunicat per anunciar que una cinquantena d’ajuntaments ja paguen els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) en comptes de fer-ho a la hisenda espanyola. Sota el lema #JoPagoACatalunya, l’ANC fa un temps que treballa per promoure que les persones físiques, empreses, entitats, autònoms, administracions públiques, sindicats, patronals i partits polítics paguin els impostos a Catalunya.

L’assemblea considera clau el paper dels consistoris. “Han d’empènyer el Govern de la Generalitat a enfortir l’Agència Tributària de Catalunya per tal d’estar més preparats i afrontar amb garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment”, reflexiona el comunicat.

En aquest sentit, l’ANC anima a liquidar els impostos del quart trimestre del 2021 a l’Agència Tributària catalana. “És important pagar a Catalunya per situar el Govern en una posició de força de cara a la ruptura amb l’Estat espanyol”, assegura. Així mateix, l’entitat celebra que la hisenda catalana ja compta amb més de 1.400 presentacions, “una xifra que representa el triple respecte del 2020”.