Divendres, 9 de desembre de 2022 - Edició 1597
La República

Un regidor de Podem cedeix a l’extrema dreta i retola el tanatori de Palma en castellà

Entitats com Plataforma per la Llengua o l’Obra Cultural Balear denuncien aquests fets

Maria Garcia 22/11/2022
Foto: Twitter

El regidor de l’Ajuntament de Palma pertanyent a Podem, Jordi Vilà, ha cedit davant l’extrema dreta de Vox i ha canviat l’idioma dels cartells del tanatori de la ciutat. Així, el regidor ha desobeït el Reglament de Normalització Lingüística del consistori per tal que els cartells de l’equipament estiguessin en castellà.

La petició va fer-la el regidor de la formació d’extrema dreta Fulgencio Coll, que va demanar durant un consell d’administració de l’Empresa Funerària Municipal que els rètols del tanatori fossin en castellà. El regidor ha acceptat la demanda, i ara els cartells són en castellà, causant sorpresa i rebuig per part de les altres formacions, ja que suposa una clara falta al reglament. Segons l’article 5.1, els rètols, els cartells i els indicadors existents a l’interior i a l’exterior de les dependències i dels serveis municipals es redactaran en català.

El regidor de Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha pres part en l’assumpte, recordant a Vilà quina és la normativa present i instant-lo a modificar els cartells de nou, tal com recull DBalears. Tanmateix, el regidor de Podem, lluny de treure immediatament els cartells castellans, ha respost que seguirà “la tramitació ordinària” i que “no cedirà a les ‘pressions'”, cosa que sí que ha fet amb l’extrema dreta de Vox i el seu clar odi a la llengua catalana.

Entitats com Plataforma per la Llengua o l’Obra Cultural Balear denuncien aquests fets i reclamen accions immediates per tal de corregir-los.