Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Un líder activista de Hong Kong explica “com lluitar per la democràcia quan el govern segueix empresonant-te”

|

- Publicitat -

“Com lluitar per la democràcia quan el govern segueix empresonant-te”. Així ha titulat l’activista de Hong Kong i cap de Demosistō, Joshua Wong, un article al portal Quartz escrit després d’haver estat detingut  (i, posteriornment, alliberat a canvi d’una fiança) per la policia fa una setmana juntament amb altres dels principals líders prodemocràcia. Segons Wong, és important tenir en compte com es duen a terme les detencions, en el seu cas de forma sobtada i sense avís previ, contra “partidaris públics d’alt perfil dels moviments antigovernamentals i prodemocràtics”.

Publicitat

“El missatge és clar: deixa de resistir o afronta la persecució”, apunta, per a apuntar com el govern proxinès de Hong Kong “està intentant castigar els líders de les protestes per donar exemple”. “Aquesta tàctica mal calculada està condemnada al fracàs, perquè la descentralització és la característica definitòria d’aquest moviment”, diu l’activista, que destaca la unió dels ciutadans per a “treballar tots junts” sense “l’ímpetu dels líders dels moviments tradicionals”.

“Cada nou intent d’intimidació per part del govern ha estat respost per una indignació i una solidaritat cada cop més grans dels ciutadans de Hong Kong”, afegeix Wong, que -en aquest sentit- assegura que “a més, el comportament imprudent del govern ha causat danys irreparables a la seva capacitat per governar i a la legitimitat de la Policia de Hong Kong com a agència d’aplicació de la llei”. Per tot això, l’activista creu que si la líder del govern de Hong Kong, Carrie Lam, o “algú del seu règim creu que arrestant activistes prodemòcrates i legisladors en massa, implementant l’Ordenança de Regulacions d’Emergència –la qual atorgaria amplis poders a Lam– o qualsevol altre mesura repressiva donarà un resultat diferent, s’emportaran una profunda decepció”. Per acabar, Wong exigeix a Lam mesures com el “verdader sufragi universal” i avisa que “els ciutadans de Hong Kong mai es rendiran perquè no tenen cap lloc al qual recórrer”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió