Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Un jove de Perpinyà crea una marca solidària per ajudar els nens amb càncer

Algunes de les samarretes contenen missatges en català, com ara “què fas” i remarquen que són de “fabricació catalana”

Redacció 17/02/2023
La samarreta del model "Què fas" que remarca la seva "fabricació catalana"

Segons informa el diari L’Indépendant, un jove perpinyanès de 33 anys ha creat la seva marca de roba, anomenada Petit Bourgeois, amb l’objectiu de recaptar diners per a l’associació Aziza Le Smile d’Ange destinada als nens malalts de càncer, amb seu a la mateixa capital nord-catalana.

L’impulsor d’aquesta iniciativa és Jonathan Santa Ana, un venedor d’assegurances que va decidir crear l’agost de 2022 una col·lecció de dessuadores, samarretes i altres peces de roba que es fabriquen directament a Perpinyà.  Per cada venda realitzada es dona un percentatge de la venda a l’associació esmentada. Algunes de les samarretes contenen missatges en català, com ara “què fas” i remarquen que són de “fabricació catalana”.

La col·laboració solidària, segons paraules de Jonathan Santa Ana, va sorgir a partir d’una coneixença casual: “Vaig conèixer la Sylvie i l’Ahmed en una fira fa un any. Aquesta parella va perdre la seva filla per una leucèmia als sis anys. Tinc una filla petita de 8 anys i una altra que naixerà i sé què és tenir por quan tens fills”.

Santa Ana explica que, ara per ara, no és un negoci rodó: “De moment perdo més diners dels que guanyo. Però l’aspecte econòmic no és el més important”.