Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Un concert de Vivaldi acaba en robatori múltiple

L’Orquestra de Cambra del Penedès ha denunciat el robatori d’un violoncel, una viola i un violí de la formació després d’un concert a l’Auditori de Vilafranca. Els fets van passar […]

Redacció 04/12/2018
Cartell de recompensa

L’Orquestra de Cambra del Penedès ha denunciat el robatori d’un violoncel, una viola i un violí de la formació després d’un concert a l’Auditori de Vilafranca. Els fets van passar diumenge al vespre, un cop acaba l’actuació de Les Quatre estacions de Vivaldi, moment en què els músics van guardar els instruments a un vehicle que tenien aparcat a l’esplanada de l’Auditori. Al cap de poca estona, però, el cotxe va aparèixer forçat i els tres instruments havien desaparegut. “Es tracta d’un violoncel Haiko Seiffert-2007 i arc Jean Pascal, una viola Bernd Hiller-2015, arc model Hill i arc barroc i un violí David Bagué-1999 i arc Richard Grünke”. Com recull el diari La Fura.

L’Orquestra de Cambra ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra, mentre l’Auditori de Vilafranca ha fet una crida a través de les xarxes socials demanant col·laboració ciutadana per trobar els instruments, garantint una recompensa per a qui els localitzi. D’altre banda la propietària, en declaracions a La Fura, ha assegurat que serà molt difícil la venta al mercat negre dels instruments, ja que estan perfectament identificats i és un mercat molt exclusiu.