Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

Un activista balear destapa la falsa solidaritat de Tele5 amb Sant Llorenç des Cardassar

Des de la cadena, han venut el canvi de Madrid per Mallorca per fer les campanades com una mostra de suport als afectats de la torrentada del passat 9 d’octubre

|

- Publicitat -

Aquesta nit, Telecinco retransmetrà les campanades de Cap d’any des de la plaça Nova de Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca) després d’onze anys fent-les des de la Puerta del Sol de Madrid. Des de la cadena, han venut aquesta decisió com una mostra de solidaritat amb els afectats de la torrentada del passat 9 d’octubre però l’activista balear Rafel Duran ha destapat la farsa que rodeja la iniciativa.

Segons explica a La República, el primer que van fer a l’assaig general que van dur a terme ahir va ser apagar els llums de la decoració nadalenca de la façana de l’església situada a la plaça Nova “fent desaparèixer el ‘Bon Nadal’ que hi havia escrit en català per substituir-lo per un ‘Feliz 2019’”. “Sembla que no podien conviure els dos idiomes”, denuncia Sastre.

Publicitat

A més, afegeix que justament abans d’aquest assaig ja van ordenar que, aquest matí, la brigada de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar desmuntés la carpa instal·lada des de fa tres dies a la plaça i que es munta cada any perquè la gent es refugiï si fa mal temps. “Tele5 necessita filmar la plaça plena de gent amb una càmera col·locada en una grua i la carpa de plàstic blanc els fa nosa”, explica. I critica també que les campanades s’emetin enregistrades (es van gravar ahir al vespre):  “El rector ha hagut de silenciar el so de les campanes llorencines. S’hi han afegit els quarts de la plaza del Sol madrilenya que, evidentment, no emeten les campanes de Sant Llorenç”.

Per altra banda, carrega contra la presència de Guàrdia Civil a totes les rotondes d’entrada al poble i el fet que “a part del show, Tele5 no farà cap donació econòmica al poble”. “Tan sols que abonés els diners que recapta de l’últim anunci de l’any 2018 i del primer del 2019, n’hi hauria prou per quedar bé… Aleshores, on és la solidaritat?”, sentencia Duran.

Et pot interessar  Els diputats de Vox al Parlament balear expulsen del grup el president de la cambra i la líder del partit
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut