Diumenge, 3 de juliol de 2022 - Edició 1438
La República

Un activista balear destapa la falsa solidaritat de Tele5 amb Sant Llorenç des Cardassar

Aquesta nit, Telecinco retransmetrà les campanades de Cap d’any des de la plaça Nova de Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca) després d’onze anys fent-les des de la Puerta del Sol […]

Redacció 31/12/2018
Lara Álvarez i Jesús Calleja, presentadors de les Campanades a Mediaset aquest 2018/ MEDIASET

Aquesta nit, Telecinco retransmetrà les campanades de Cap d’any des de la plaça Nova de Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca) després d’onze anys fent-les des de la Puerta del Sol de Madrid. Des de la cadena, han venut aquesta decisió com una mostra de solidaritat amb els afectats de la torrentada del passat 9 d’octubre però l’activista balear Rafel Duran ha destapat la farsa que rodeja la iniciativa.

Segons explica a La República, el primer que van fer a l’assaig general que van dur a terme ahir va ser apagar els llums de la decoració nadalenca de la façana de l’església situada a la plaça Nova “fent desaparèixer el ‘Bon Nadal’ que hi havia escrit en català per substituir-lo per un ‘Feliz 2019’”. “Sembla que no podien conviure els dos idiomes”, denuncia Sastre.

A més, afegeix que justament abans d’aquest assaig ja van ordenar que, aquest matí, la brigada de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar desmuntés la carpa instal·lada des de fa tres dies a la plaça i que es munta cada any perquè la gent es refugiï si fa mal temps. “Tele5 necessita filmar la plaça plena de gent amb una càmera col·locada en una grua i la carpa de plàstic blanc els fa nosa”, explica. I critica també que les campanades s’emetin enregistrades (es van gravar ahir al vespre):  “El rector ha hagut de silenciar el so de les campanes llorencines. S’hi han afegit els quarts de la plaza del Sol madrilenya que, evidentment, no emeten les campanes de Sant Llorenç”.

Per altra banda, carrega contra la presència de Guàrdia Civil a totes les rotondes d’entrada al poble i el fet que “a part del show, Tele5 no farà cap donació econòmica al poble”. “Tan sols que abonés els diners que recapta de l’últim anunci de l’any 2018 i del primer del 2019, n’hi hauria prou per quedar bé… Aleshores, on és la solidaritat?”, sentencia Duran.