Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Twitter ignora el pes cultural de l’última fotografia del president Torra

Ahir, 17 de febrer, es va presentar a Sabadell l’Any de la Colla de Sabadell. El grup d’artistes surrealistes va ser famós per les seves performances dadaistes. Una de les […]

Joan Vila i Boix 18/02/2019
Fotografia de la Colla de Sabadell a Castellar del Vallès, abans de pujar la Mola.

Ahir, 17 de febrer, es va presentar a Sabadell l’Any de la Colla de Sabadell. El grup d’artistes surrealistes va ser famós per les seves performances dadaistes. Una de les quals va ser pujar la Mola de Terrassa amb els pans clavats als bastons (on van acampar durant una setmana). En la presentació d’ahir a la que va assistir el president Quim Torra, es va acabar imitant l’acte, però amb paraigües en lloc de bastons. Un fet que no va passar desapercebut per la xarxa, que ignorant en primera instància el fet cultural, es va abocar a comentar-la.

D’aquesta manera, Patricia Centeno, analista de moda i política, va compartir la fotografia de l’homenatge del president amb el títol: “Em rendeixo”. Ignorant el contingut artístic de la instantània i posant en evidència al president. Empar Moliner ha respost a l’analista amb la següent piulada:

Oriol de Balanzó, guionista i periodista també s’hi va afegir comentant:

El popular compte satíric ‘Humans of Late Processisme’ també va compartir la fotografia. Alhora que ho feia un altre perfil humorístic, Edgar, posant en evidència que s’havia quedat sense paraules. A la resposta dels internautes posant-lo en context responia: “És el President de la Generalitat amb UNA PUTA BAGUETTE ENSARTADA EN UN PARAIGUA. Ni vull context ni em cal”. (sic).

Un altre perfil anava més enllà i inseria la barra de pa i el paraigua a una foto del candidat a l’alcaldia de Barcelona, Jordi Grupera.

Però fins aquest matí la xarxa parlava de la fotografia de Quim Torra

Per últim, un usuari explorava ahir les noves possibilitats de la performances de la Colla de Sabadell.

100 anys després de la fundació del grup surrealista, sembla que encara causen polèmica les seves accions.