Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

TV3 troba substitut a Joel Díaz: Danae Boronat conduirà el ‘Zona Franca’ després de l’escàndol

El ‘Zona Franca’ tornarà a emetre’s després d’un mes de pausa arran de la dimissió de Joel Díaz en solidaritat amb l’acomiadament de Manel Vidal, un dels col·laboradors més habituals de l’espai

Maria Garcia 21/02/2023

La cadena de televisió pública catalana, TV3, ja ha trobat substitut per a conduir una de les seves apostes més fresques i recents, el ‘Zona Franca’. El nou rostre que pilotarà el ‘late night’ serà el de Danae Boronat, fins ara coneguda per la seva trajectòria com a periodista esportiva. Així ho ha anunciat la mateixa TV3 a través de Twitter, després de setmanes d’especulacions sobre quin seria el futur del programa. Entre les opcions per a presentar el programa hi havia també l’humorista i col·laborador de l”APM’ Isma Juárez, que va rebutjar l’oferta perquè acceptar-la “no seria coherent” amb els seus valors, tal com va explicar ell mateix.

Així, el ‘Zona Franca’ tornarà a emetre’s el pròxim 27 de febrer, després d’un mes de pausa arran de la dimissió de Joel Díaz com a presentador del programa, gest que va fer en solidaritat amb l’acomiadament d’un dels col·laboradors més habituals de l’espai, Manel Vidal, per un gag humorístic que no va agradar gens al PSC.

Díaz no va ser l’únic a dimitir, sinó que un altre dels guionistes del programa, Magí Garcia, també va anunciar que abandonava el programa. Tots dos coincidien en el fet que l’acomiadament de Vidal era una decisió “injusta i inacceptable”, i que sortir del programa era “l’única sortida mínimament digna”. Després d’aquests fets, TV3 va anunciar la suspensió temporal del ‘Zona Franca’ per estudiar-ne la continuïtat.